Tein näitä tiramisurahkalla ja vadelmamarmeladilla täytettyjä torttuja Karjalaisen pikkujouluteemaista lehtijuttua varten. Tässä ruusutorttuja, jotka leikataan siten että puolikkaan taikinalevyn kulmiin leikataan viillot muutaman millin päähän reunoista ja keskelle jätetään pieni kohta, jota ei leikata. Kulmista nostetaan taikinasuirot keskelle ja painetaan kiinni, keskelle levyä laitetaan täytettä.

Tiramisutortut
 

500 g lehtitaikina- tai torttulevyjä
½ prk tiramisurahkaa (Valio)
½ prk paistonkestävää vadelmamarmeladia

Ota lehtitaikinalevyt sulamaan pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa taikinalevy neljään osaan ja paina veitsellä viillot muutaman millin päähän reunoista. Lusikoi rahka pursotuspussiin ja vadelmamarmeladi toiseen pursotuspussiin. Pursota tiramisurahkaa puolelle ja vadelmamarmeladia toiselle puolelle pientä taikinalevyä, älä levitä täytteitä viiltojen ulkoreunoille. Paista 225 asteessa, kunnes tortut ovat saaneet kauniin värin ja reunat ovat kohonneet. Voit tehdä myös perinteisiä tai ruusutorttuja (kuvassa), laita tällöin rahkaa nokare keskelle ja vadelmamarmeladi sen päälle, nämä mallit kannattaa voidella kananmunalla ennen paistoa kauniin pinnan takia. Rahkan ja marmeladin voi korvata myös muilla myynnissä olevilla maustetuilla rahkoilla tai marmeladeilla.

Tiramisu sopi torttuihin hyvin, joskin rahkan maku laimeni uunituksessa jonkun verran. Ja vadelma tykkää tiramisurahkasta kanssa, olisin tuohon laittanut vielä kokonaisia vattuja päälle, mutta kaupasta ei suomalaisia pakastevattuja löytynyt. Itse en pidä oikeastaan ollenkaan perinteisistä luumutortuista, niin olen sitten vuosia täyttänyt tortut erilaisilla marjamarmeladeilla ja joskus tuorejuustoilla tai rahkoilla. Tiramisu ja luumu muuten on kans toimiva yhdistelmä, se varmaan uppois niihinkin jotka ei niin luumuhilloa fanita.