538654.jpg

Pohjoiskarjalaista perinneruokaa, tämä oli muuten pentuna miun suurinta herkkuruokaani ja parhaiten tätä teki mummi - tietenkin. Onkin ainoita maitoruokia, joita suostun syömään. Annos näyttää tosi rasvaiselta, mutta kun se voi tuppaa nousemaan aina pintaan. Ja toisaalta, tämä on niitä ruokia, joiden kanssa ei ajatella ravitsemusoppeja, vaan nautitaan yksinkertaisen herkullisesta mausta.

1 sipuli
4 dl maitoa
pieni kimpale voita
suolaa
uusia keitettyjä perunoita (niitä kyproslaisia)

Keitä perunat suolalla mautetussa vedessä. Mikäli käytät uusia perunoita, harjaa ne huolellisesti veden kera ja huuhtele kunnolla. Muussa tapauksessa kuori perunat (keittämisen jälkeen).
Silppua sipuli pieneksi ja laita se pieneen kasariin. Kaada päälle sopivasti maitoa (minulla vain niitä 2 dl maitotetroja) ja lämmitä miedolla lämmöllä kuumaksi ja niin että voi sulaa. Mausta reilusti suolalla ja kaada lautaselle perunoiden päälle.
Tämän luokittelisin varmaankin keitoksi... Maku on ihana, sillä siinä yhdistyy voi, peruna, sipuli ja suola. Yleensä pöydässä istuessa tähän ripsautetaan vielä hiven suolaa ja lisätään pieni nokare voita...

HUOM : maito ei saa missään nimessä kiehahtaa, lämmetä vain, sillä muuten maku on ihan järkyttävä