Halusin tehdä pikkujouluteemaiseen Karjalaisen lehtijuttuun jotain suolaistakin, niin päädyin tekemään nopeita pasteijoita. Täyte valmistui näppärästi sillä välin, kun taikinalevyt sulivat pellillä. Pasteijoissa on pikkuisen potkua, kun laitoin Valion uutta makea & tulinen -rahkaa näihin. Liian tulisia ne eivät kuitenkaan olleet edes miulle, kun joudun passailemaan allergioideni ja yliherkkyyksieni takia kaikki liian tuliset ja mausteiset jutut.
 
500 g lehtitaikinalevyjä
1 prk makea & tulinen -rahkaa (Valio)
 
150 g kinkkua suikaleena (Korpelan kinkkusuikale)
½ sipuli
½ punainen paprika
mustapippuria
1 kananmuna

Ota lehtitaikinalevyt sulamaan pellille leivinpaperin päälle. Notkista maustettu rahka kulhossa ja lisää siihen hienoksi suikaloitu kinkku, pieneksi kuutioitu paprika ja hienonnettu sipuli. Sekoita ja tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita. Nosta ruokalusikallinen kinkkutäytettä puolitetun lehtitaikinalevyn päälle ja taittele paisteijaksi. Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa, kunnes pasteijat ovat saaneet kauniin värin. Maustetun rahkan voi korvata 200 grammalla tuorejuustoa ja lisäämällä mieleisiä mausteita, kuten paprikajauhetta tai chiliä.

Paljon makua yksinkertaisilla aineksilla. Kinkkupasteijat ovat muutenkin hyviä ja nyt sitten entistä parempia. Pasteijat näyttivät myös hauskoilta, kun osa täytteestä oli näkyvillä, normaalisti onkin tullut tehtyä kolmion mallisia umpipasteijoita. Käytin Korpelan kinkkusuikaleita, jotka hienonsin vielä pienemmäksi, pidän tuotteen aidosta mausta. Mutta tähän voi laittaa itselleen mieleistä kinkkua, vaikka saunapalvileikkelettä.