Reilu viikko sitten tein Karjalaisen pikkujouluteemaista lehtijuttua varten kolmea pikkusyötävää, joista yksi oli tämä klassikko. Normaalistihan aurajuustoa leikataan pala valmiin piparin päälle, mutta tässä juusto on kääräisty taikinan sisään. Jos yhdistelmä ihmetyttää, niin kannattaa maistaa - ihan mielettömän hyviä! :)

Aura-piparikiekot

 
  500 g piparitaikinaa

 

  150 g aurajuustomurua


Sulata piparitaikina ja kaulitse se ohuehkoksi levyksi. Ripottele pinnalle aurajuustomurut ja rullaa, kuten kääretorttu. Leikkaa rullasta parin sentin siivuja ja nosta kiekot leikkauspinta ylöspäin leivinpaperoidulle pellille. Paista 200 asteisessa uunissa, kunnes piparit ovat kauniin ruskeita. Hauskoja aurapipareita saa ottamalla piparimuotilla taikinasta kuvioita ja laittamalla auramurua piparin keskelle. Paistoaika pipareilla on lyhyempi, kuin kiekoissa.

Hyviä! Kannattaa paistaa kiekot tarpeeksi ruskeiksi, että ne rapeutuvat kunnolla. Mie taisin tehdä tässä siten, että laitoin melkein koko auramurupussillisen 250g taikinalle, kun ei kuvaajaa voinut koko iltaa pidätellä keittiössä.