Sain kutsun viime perjantaina Miltton Showroomilla järjestettyyn Makuasiaa-tilaisuuteen. Koska olin menossa Helsinkiin kyseiseksi viikonlopuksi, oli mahdollista satuttaa tämä tilaisuus aikatauluuni. Ensin tutustuimme esillä olleiden yritysten tuotteisiin ja nautimme pieniä makupaloja. Sitten vuorossa oli Maku-lehden päätoimittaja Marita Joutjärven luotsaama paneelikeskustelu suomalaisesta ruokakulttuurista. Paneeliin osallistuivat kokki Jyrki Sukula, ravintoloitsija Pekka Terävä, Arto Arhipoff, Marja-Leena Ovaskainen ja Hely Tuorila. Antoisan ja keskustelua herättäneen paneelin jälkeen oli vuorossa Molekyyligastronomiaa-blogin ylläpitäjän Anu Hopian luento molekyyligastronomiasta ja siitä, mistä siinä oikeastaan on kyse.

Yllä olevassa kuvassa on Kaskimaan juureksia ja jogurttia sekä tomaatista ja pehmeästä vuohenjuustosta tehty "kääretorttu". 

Viereiseltä pöydältä löytyi lohta ja lakukastiketta sekä borssisalaattia ja häränposkea.

Jälkkäriksi suklaamoussea ja kuvasta puuttuvaa vadelmagazpachoa (hyydytetty nestemäisellä typellä)

Telkkaristakin tuttu Helsingin Kulinaarisen Instituutin johtaja, kokki Arto Rastas näytti, kuinka molekyyligastronomia käytännössä tapahtuu. Tässä nestemäisen typen käyttäminen gazpachon jäähdyttämiseen.

Tässä molekyyligastronomattu vattugazpacho. Joku bloggaaja tiesi kertoa, ettei siinä ollut pelkkää vattua, vaan sisälsi jotain juuresta tms myös. Vielä kun muistais, että mitä. Mutta ei sitä kyllä ois lopputuloksesta arvannut :)

Näkymää Showroomilla, bongaa kuvasta tv-kokki Kati Nappa!

Paneelikeskustelussa vasemmalta Marita Joutjärvi, Pekka Terävä, Jyrki Sukula ja Hely Tuorila. Todella hyviä puheenvuoroja, erityisesti miespanelisteilta. Harmi, ettei ollut varattu aikaa käydä keskustelua myös kuuntelijoiden kanssa, nyt keskusteluun osallistui vain muutama ihminen yleisöstä.

Saimme mukaamme uutuustuotteita, joita tapahtumassa järjestäjinä olleet firmat olivat tuomassa markkinoille. Edessä Carr´sin pieniä keksejä, makuina rosmariini, musta oliivi ja juusto. Arvid Nordquistilta tulee markkinoille keskipaahteinen kahvi ja Torinon jo markkinoilla olevat Ohrahelmi ja Täysjyväohra.

Lisäksi saimme Nordquistin kahvinpapuja, Fazerin kolmea erilaista pääsiäismakeista ja Cashew-pähkinä Dumlea, Tutti Frutti PassionLime-namusia ja Muumipurkkaa. Lisäksi kuvan oikeassa ylänurkassa näkyy esitteitä ja HK:n rypsiporsas-pinssi. Ja noiden pussien päällä on Kekkilän kasvinmerkkaustikut.

Ja tietysti saimme myös pullolliset Lindeman´sin valkoviiniä vuodelta 2010. Sisältö oli varsin herkullista, mukavan pehmeää ja soljuvaa. Lisäksi mukaan olisi saanut ottaa Järvikylän yrttejä ja salaatteja sekä HK:n uusia rypsiporsas-tuotteita, kuten maustevoipaistonapit sisältävän pakkauksen. Hotelliviikonlopun ja 6h kotimatkan takia passasin :)

Ensimmäistä kertaa elämässäni pääsin osallistumaan showroom-tilaisuuteen ja ruoka-aiheiseen paneelikeskusteluun. Oli kyllä todella hauskaa, keskustelua ja tutustumista toisiin ruoan parissa häärääviin ihmisiin olisi voinut jatkaa vielä vaikka kuinka pitkään. Mukana oli muutaman muunkin ruokablogin ylläpitäjä, pääasiassa kuitenkin osallistuja olivat ruokatoimittajia ja -kuvaajia sekä muita media-alalla työskenteleviä. Joukossa oli myös telkkarista tuttuja kokkeja jne. Tosin nyt on nähnyt aika monessa paperissa, että meitä bloggaajia kutsutaan myös ruokatoimittajiksi, hassua sinänsä :)