Nyt meni muuten sämpyläkokeilu ihan nappiin! Kerrankin olen täysin tyytyväinen lopputulokseen. Lieneekö syynä pehmeyteen ja kuohkeuteen juurimenetelmä, jota olen viimeksi käyttänyt varmaan yläasteen kotsantunnilla... Olivat tosi maukkaita muutenkin ja helppo leipoa :) Mukavaa vaihtelua maustetut sämpylät ja onpahan lämpimäisiä aamupalaksi ennen kouluun lähtöä :)

Oon viihtynyt uudessa koulussa todella hyvin ja nyt tuntuu, että olen oikealla alalla. Monta vuotta ajatuksen jalostumiseen ja ratkaisun tekemiseen meni, toivottavasti päätöstä ei tarvitse katua koskaan, silti takaportteja on aina olemassa... :) Meillä on tosi mukava ns. aikuisluokka ja samalla luokalla on vielä yksi rakas kaverini <3 Koulusta suuntaan aina suoraan loppupäiväksi ja illaksi töihin, joten koulu- ja työpäivän pituus on sen n. 12h päivässä, viikonloppuisin yritän sitten vähän viettää vapaata ja rentoutua, mutta syksyn tullen viikonloppuhommiakin tulee taas. Tahti vaikuttaa siis myös bloggaamiseen, mutta sentään jotain kerkeää harrastaa, olen ilmoittautunut n. kuukauden päästä kolme kertaa olevalle vegaaniruokakurssille! :)

2 dl maitoa
½ dl vettä
3 tl leipäsiirappia (dansukkerin lähettämää)
½ pss kuivahiivaa
2½ dl vehnäjauhoja

½-1 tl suolaa
n. 3 dl vehnäjauhoja (tai esim. sämpyläjauhoja)
1/3-½ prk vihreää pestoa (mulla pirkkaa, eli oisko n. ½-1 dl)

Lämmitä maito ja vesi reippaasti kädenlämpöiseksi ja vispilöi joukkoon kuivahiiva sekä siirappiloraus. Vatkaa joukkoon vielä vehnäjauhot ja laita liinalla peitetty kulho vesihauteeseen, kunnes juuri kuplii. Lisää suola ja suurin osa jauhoista taikinajuureen ja alusta tasaiseksi. Lisää pestoa maun mukaan ja lisää jauhoja, kunnes saat hyvän kiinteähkön taikinapallon. Leivo taikinasta 10 sämpylää (taikina oli sen verran hyvää, että ei tarvinnut jauhottaa yhtään, kädessä pyörittelin palloiksi), viillä halutessasi terävällä veitsellä koristeraidat ja anna kohota lämpimässä paikassa (valutin kuumaa vettä tiskialtaaseen, laitoin liinalla peitetyn pellin päälle). Paista 225 asteessa kullanruskeaksi.

Ihan mielettömän hyviä ja pehmoisia! :) Osaisko joku kertoa, vaikuttaako juurimenetelmä näin paljon vai miten näistä tuli näin erilaisia verrattuna aiempiin taikinoihin? Näistä tulikin mieleeni, että mitenhän kerran Amican ravintolassa maistamani pestolevite tehdään... Lieneekö joku rahka-pesto vai miten lie, tosi hyvää oli joka tapauksessa... Tosin se levite ja nämä sämpylät olisivat yhdessä vähän turhan tuhti pestosatsi :D Mutta näitä sämpylöitä tulen tekemään toistekin!