2201760.jpg

Porkkanalaatikkoakin tehtiin valmiista soseesta, niin kätevää.
Tästä annoksesta tulee 2x0,85l ja 3x0,5l vuokaa.
Kuva ennen paistoa ja voinokareiden lisäämistä.

1 kg porkkanasosetta
4 dl riisiä
2 dl vettä
1 l punaista maitoa
2 dl kuohukermaa
4 kananmunaa
½-1 dl siirappia
suolaa
valkopippuria
muskottipähkinää
pinnalle korppujauhoja ja voinokareita

Huuhtele riisit ja kiehauta kattilassa veden kanssa, lisää maito kun kaikki vesi on imeytynyt riiseihin. Hauduta miedolla lämmöllä kypsäksi ja lisää kermaa tarvittessa. Mausta suolalla ja jäähdytä hetki.
Lisää valmis porkkanasose sekä mausteet oman maun mukaan. Anna maun tasaantua hetki, tarkista ja lisää mausteita tarvittaessa.
Kaada seos vuokiin, ripottele pinnalle korppujauhoja, kuvioi haarukalla ja ripottele pinnalle voita.
Paista 175 asteessa n. 1-1½ tuntia kullanruskeaksi.

Tämä on myös yksi suurimmista joulun herkuista. Ohje kutakuinkin samanlainen kuin viime vuonna, mutta nyt lisäsin siirappia ja oli kyllä hyvää.