Olen jo pidemmän aikaa haaveillut vadelmaisesta kakusta ja kun LindaLotuksen blogista löysin suklaa-vadelma-toscakakun ohjeen, olin aivan myyty. Niinpä viikonloppuna tein loman loppumisen kunniaksi pienen kakun, joka oli todella mehevää ja hyvää. Pieniä muutoksia piti tehdä, mutta eipä se menoa haitannut. Kuvaa koko kakusta ei ole, sillä kypsymätöntä kakkutaikinaa tuli kakun keskelle toscakuorrutteen päälle ja se ei näyttänyt kovin nätiltä. Veikkaan, että syynä oli pakastevatut ja alkuperäisohjetta pienempi vuoka, joten paistoaika oli pidempi kuin LindaLotuksella. Omistan nimittäin vain 20 cm ja 28 cm irtopohjavuoat toistaiseksi. Tässä resepti miun muutoksilla.

2 kananmunaa
1½ dl sokeria
75 g voita
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl kuohukermaa (tai maitoa)
200 g vadelmia

100 g mantelilastuja
1 dl sokeria
75 g voita
1½ rkl vehnäjauhoja
2 rkl kuohukermaa (tai maitoa)

Vaahdota kananmunat ja sokeri, sekoita joukkoon sulatettu voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vuorotellen kerman kanssa kananmunavaahtoon. Kaada taikina irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi ja reunat on voideltu. Ripottele taikinalle vadelmat ja painele niitä hiukan taikinaan. Paista 175-asteisissa uunissa alatasolla n. 35 minuuttia (pikkuvuoassa paistoaika n. 10 minuuttia pidempi).
Mittaa kaikki kuorrutteen ainekset pieneen kattilaan ja kiehauta. Kaada kuuma toscaseos puoliraa'an kakkupohjan päälle ja paista 200-asteisessa uunissa vielä n. 10 minuuttia, eli kunnes tosca on saanut kauniin värin. Tarjoile kakku hieman jäähtyneenä. 

Tykkään toscasta, tykkään vatuista ja tykkään herkuista. Tämä oli ihanaa, vatut toi paljon mehevyyttä (ja sulaessaan tietty lötkistivät sen kakun keskiosan uunissa, että taikinaa pursusi ulos) ja lopulta ne olikin melkoisen pohjalla kakussa. Olis vissiin pitänyt paistaa kakkua hetki ihan ilman vattuja. Joka tapauksessa, todella helppo ja herkullinen kakku, kannattaa ehdottomasti kokeilla! Ja voihan tuohon päälle laittaa tarjoillessa vielä nokareen vanilljajätskiä, vaikka ihan ilmankin pärjäsi hyvin.



Taikina oli raakana ihan superhyvää, joten piti sitä maistaa vielä lusikallinen tuolta ylänurkasta... :D