Kreikkalaishenkistä pitaruokaa tuli tehtyä viime viikolla maalla. Broilerifileet paistoin grillin sijaan uunissa, samalla sai kätevästi pitat lämmitettyä jälkilämmöllä. Olikin kiva syödä tätä ruokaa pitkästä aikaa, milloin lie edellinen kerta ollut, pari vuotta sitten? :) Pitat on kyllä kätevää ruokaa, väliin voi laittaa mitä tahansa kaapeista löytää ja hyvältä maistuu! Ja vähän vaihtelua tacoihin tai fajitaksiin, vaikka ainakin mulla täytteet käytännössä kaikissa samat :)

6 pitaleipää
6 broilerin ohutta filettä
tzatzikia (partaäijän valmistama tuunattuna tillillä ja valkosipulilla)
salaattia
tomaattia
kurkkua
kesäsipulia
fetajuustoa
valkosipulista hampurilaiskastiketta
salsaa

Paista broilerinfileet 175-asteisessa uunissa kypsiksi. Lämmitä kostutetut pitaleivät nopeasti juuri ennen tarjoilua. Halkaise pitasta yksi sivu, täytä pita broilerifileellä, kreikkalaisella salaatilla ja kastikkeilla. Tarjoile välittömästi.

Hyvää, pitat toimii aina! Ensimmäistä kertaa tuli laitettua broiskua väliin ja hyvin toimi. Tzatziki ja fetasalaatti toi ihan Kreikan mieleen. Väliin voisi yhtä hyvin laittaa vaikka jauhelihakastiketta tai pelkkää salaattia.