Tein itselleni ja äidille maalla nopeasti ruokaa auringonoton välissä, kun isä ja pikkuveli olivat poissa pihasta. Pyttipannuun saa kätevästi käytettyä tähteeksi jääneet perunat.

kylmiä, keitettyjä perunoita
1 pötkylä HK:n sinistä
1 iso sipuli
suolaa
mustapippuria
tilliä
suolakurkkua
(paistettu kananmuna)
sinappia
ketsuppia

Pilko kylmät perunat sopivan kokoisiksi, kuutioi lenkki ja silppua sipuli isoiksi paloiksi. Paista toisella pannulla perunat kullanruskeiksi, mausta. Paista toisella pannulla lenkkikuutiot ja loppuvaiheessa laita ruskistumaan myös pilkotut sipulit, mausta. Yhdistä makkarat ja perunat, maista ja mausta tarvittaessa lisää. Toki tämän voi tehdä yhdellä pannullakin, jos se on tarpeeksi suuri tai pihalla muurikalla.
Lisukkeeksi sopivat suolakurkut, punajuuri ja paistettu kananmuna, mutta nyt ei kananmunat maistuneet, kun niitä saa syödä jo muutenkin ihan tarpeeksi...

Hyvää, nopeata ja helppoa. Hassua, ettei tätä tule tehtyä koskaan, tosin johtuu ehkä siitä, että tulee syötyä keitettyjä perunoita äärimmäisen harvoin, eikä makkaraakaan yleensä kotona ole. Mutta normaalisti pyttäriä ei voi syödä ilman kananmunaa :)