Harvoin mitään askartelen tai teen itse, kun ei ole taitoa tai välineitä tai oikein tarkoitustakaan.
Omistan kuumaliimapistoolin ja normaaleja toimistotarvikkeita, loput lainailen esim. isältä tai ostan tarpeen mukaan.
Nyt oli pakko päällystää ihan järkyttävän näköinen sisustustaulu, jonka sain. Ja sitten oli kerääntynyt noita cd-levyjä tuonne ja ne piti lähettää Mihannalle, sori... Nyt oli ihan pakko toteuttaa itseään!

603988.jpg

Tähän cd-tauluun tarvitset
-50x50 cm sisustustaulun (tai taulupohjan tms)
-mieleistäsi kangasta n. 55-60x55-60cm
-16 cd-levyä
-kuumaliimaa
-niittipyssyn

Päällystä kehys mieleiselläsi kankaalla ja kiinnitä se niittipyssyllä tukevaksi ja pinkeäksi. Sommittele cd-levyt (tai muut koristeet) mieleiselläsi tavalla ja liimaa ne kuumaliimalla kankaaseen kiinni. Anna liiman jäähtyä ja ripusta taulu seinälle.

604031.jpg

Toissatalveksi tein oveeni joulukranssin. Tarvikkeet oli hankittu Tiimarista ja hedelmät kuivatettu itse.
Hedelmät leikataan viipaleiksi, levitetään ilmavasti talouspaperin ja sanomalehden päälle kuivumaan ja annetaan kuivua lämpimässä paikassa parisen viikkoa. Operaation voi suorittaa myös leivinpaperin ja pellin avulla uunissa miedolla lämmöllä tai kasvikuivurissa. Minä kuitenkin kuivattelin pitkin yksiöni vähiä lattioita ja eivät homehtuneet tai mitään. Vieläkin ovat iskussa!

Tähän tarvitaan
-risukranssipohja, mielellään iso
-kuivattuja sitrushedelmiä (greippi, sitruuna, lime, appelsiini)
-paperinarua
-rautalankaa
-kuumaliimaa
-muovisen koristehelminauhan (nuo on jotain tähden mallisia)

Sommittele kranssipohjan päälle hedelmät ja paperinarusta taiteilemasi rusetti. Kiinnitä ne kuumaliimalla ja rautalangalla ja virittele myös koukku ripustusta varten jälkimmäisestä. Kiedo koristenauha ympärille ja anna kuivua hetken aikaa, ripusta oveen koristeeksi.
Säilytä käytön välillä muovipussissa tai paperipussissa ilmavasti, etteivät koristeet kärsi!

604048.jpg

Viime kesänä päällystin vanhat ruokapöydän tuolit uudelleen. Ruokapöytä tuoleineen on Iskun vanhaa mallistoa jostain sota-ajoilta tai vähän jälkeen. Nyt pitäisi saada pöytälevy hiottua ja lakattua uudelleen, mutta muuten ryhmä on kuin uusi.

Tuolien istuinosien päällystämiseen tarvitset vain
-mieleistä paksuhkoa kangasta
-niittipyssyn

Minulla meni tuoleihin 1m verran 150cm levyistä mustaa lakanakangasta, jonka leikkasin 50x50 paloihin ja pingotin tuolin päälle, niittailin pyssyllä kiinni ja painoin takaisin tuolikehikkoon.
Sen virheen tein, että ostin lakanakangasta, enkä esim. tuota hieman paksumpaa, jota käytin nyt taulupohjaan... Nyt osa tuoleista on sen verran kovalla käytöllä ollut, että kangas on venynyt ja haalistunut käytössä, joten pitäisi joku päivä käydä ostamassa tätä vahvempaa ja vaihtaa kankaat...