Uunissa tai grillissä paistetut tomaatit on herkkua, ainakin miun mielestäni. Mausteita vaihtelemalla näihin saa joka kerta uutta vivahdetta ja pinnalle sopisi kivasti esim. parmesaanikin. Mukava huomata, että pienestä blogihiljaisuudesta huolimatta täällä on ollut kävijöitä - kiitos siitä! Jospa tässä taas kiireet vähän hellittäisi, että kerkeäisi bloggailemaankin. Suurin puristus töissä keväältä ohi ja nyt pitäisi keskittyä koulujuttuihin, joten ihan vielä ei pääse hengähtämään ja kirmaamaan kesälomalle.

1-2 tomaattia/hlö
valkosipulijauhetta (tai tuoretta hienoksi pilkottuna)
sipulijauhetta
suolaa
mustapippuria
timjamia
nokare voita/tomaatti
tarvittaessa öljyä folioon

Leikkaa tomaatit puoliksi ja mausta. Laita tomaatit foliosta taiteltuun "vuokaan" ja paista 200-225 asteisessa uunissa, kunnes tomaatit ovat lämmenneet ja saaneet hieman väriä. Valele tarvittaessa vuokaan muodostuneella nesteellä tai lorauta päälle tilkkanen öljyä. Tarjoa kuumina esim. liharuokien lisukkeena.

Perushyvää ja toimii aina, tällaiset tomaatithan on melkoisen klassinen lisuke esim. pihveille! :) Tosiaan, jos haluaa panostaa enemmän, niin käyttää tuoretta valkosipulia ja juustoa, mutta ihan tämmöinen simppelikin toimii. Ostin talvella Helsingissä käydessä Chez Mariuksessa ihanan pitkulaisen raastimen, joka on todella terävä. Saa ihan parissa sekunnissa raastettua valkosipulit tai juustot, kätevää! Oli kyllä hyvä ostos, suosittelen ostamaan jos ei vielä kaapista sellaista löydy. Myynnissä näyttää sellaisia olevan ihan perusmarketeissakin, ettei erikoiskauppaan tarvitse välttämättä lähteä sen takia :)