Kävin lauantaina mummin luona kahvilla ja hän antoi minulle siskonsa vanhat keittokirjat.
Tämä ensimmäinen opastaa sähkölieden käyttöön, vuodelta 1958.
Ja alempi Keittotaito on vuodelta 1954.
Hieman on maailma muuttunut tässä ajassa, mutta ohjeet ei pahemmin :)
Ja hauskoja sanoja käytetty ohjeissa, joihin ei enää törmää... Niin se kielikin muuttuu!

Kiitokset mummille mieluisasta ja arvokkaasta lahjasta!

1831460.jpg

Suomen Sähkölaitosyhdistys ry
Hyvää ruokaa sähköllä
Kirjapaino Oy Versal
Helsinki 1958
31 sivua

1831461.jpg

Helmi Koskimies, Eva Somersalo
Keittotaito koteja ja kouluja varten
WSOY Porvoo 1958 (kirja kirjoitettu jo 1932, 7. painoksen lisäys 1939, mulla 20. painos)
679 sivua (266 tekstikuvaa, sienikartta)

1831473.jpg

Mummin sisko oli tehnyt paljon kirjaan omia huomioita ja muokkauksia mittasuhteisiin ja onhan vuosikymmenien aikana kirja hieman kovia kokenut, kun on ollut ahkerassa käytössä.
Alkuperäisessä versiossa lienee ollut jonkun sortin paperikannet, joita ei enää ole.
Olipa kirjassa myös jäniksen nylkemisestä ohjeet sekä kaaviokuva,
kuinka paloitella kokonainen possu.
Eipä nykyisissä keittokirjoissa tule vastaan ohjeita nylkemisestä ja kanan kaulan katkaisusta.