428126.jpg

perunoita
1 iso sipuli
öljyä
perunamaustetta
mustapippuria myllystä
merisuolaa myllystä
valkosipulia myllystä
sitruunamehua
1 pkt mummon lihapullia (HK)

Lisäksi:
paprikaa lohkoina
valkosipulisuolakurkkuja tikkuina
miniluumutomaatteja
cheddar-juustoa tikkuina
remoulade-kastiketta
sinappia
ketsuppia

Pese perunat ja kuori ne. Leikkaa pitkittäin lohkoiksi, kuten kuorittu sipulikin ja tee maustekastike. Sekoita kulhossa öljyyn reilusti perunamaustetta, mustapippuria ja suolaa. Lorauta joukkoon hieman sitruunamehua ja mausta vielä valkosipulilla, tarkista maku! (Tai käytä lempimausteitasi ja kuivattuja yrttejä. Tuollainen versio syntyi, kun kaapissa ei ollut timjamia!) Paista pellillä 175 asteessa varttitunti ja nosta lämpötila 225 asteeseen. Paista kullanruskeiksi ja lisää lohkotut lihapullat noin vartti ennen perunoiden valmistumista pellille uuniin lämpeämään.
Tarjoile lisäksi salaattiaineksia ja mausteita.

Perunoista tuli hyviä tällä tavalla, varsinkin kun käytti reilusti mausteita. Lienekkö tuotekehittelyn vaiko paahtoasteen vika, mutta nuo paistetut sipulit toi mieleen kaalilaatikon makunsa puolesta... Ja valmislihapullat menee tälleen kivasti, kun paistaa tosi tummiksi ja rapeiksi.