Olin vanhempien luona illallisella ja tälläistä olivat loihtineet. Väriyhdistelmä ihan hauska. Enkä edelleenkään pidä noista lautasista.

porsaan sisäfile, marinoitu
paistopusssi

isohaperoa
herkkutatteja
sipulia
voita + öljyä
suolaa
valkopippuria
maustepippuria
soijakastiketta
1 prk ruokakermaa (2,5 dl)

riisiä 4 hengen annos
2 tl kurkumaa

Laita valmiiksi marinoitu porsaan sisäfile paistopussiin ja kypsennä 100 asteisessa uunissa noin pari tuntia eli ylikypsäksi.

Sulata pakastetut sienet ja purista liika vesi pois. Hakkaa sienet hienoksi ja pilko myös sipuli. Paista sieniä kuivalla pannulla ja kun kaikki ylimääräinen neste haihtunut, lisää pannulle voita ja öljyä. Laita sipulit joukkoon kuullottumaan. Kun sienet ja sipulit ovat saaneet nätin värin, lisää mausteet ja kerma. Tarkista maku ja anna hautua.

Keitä lisäksi riisiä ja voit maustaa keitinveden kurkumalla.

Lopputuloksena on herkullista lihaa, vaaleanpunaista sienikastiketta ja keltaista riisiä. Ne isohaperot ovat punertavia, joten kerma värjäytyy sienten ansiosta. Toimisi paremmin ilman keltaista riisiä väriensä puolesta!