603598.jpg

Nyt tein ensimmäistä kertaa currykastiketta itse, kimmokkeenhan sain Kolin reissulta (kohdassa Suuremmat tarjoilut ja menut) S:n tekemästä tervetulo-lounaasta. Pidän melko paksuista kastikkeista ja tästä tuli juuri sopivaa. Ehkä kastikkeen mittasuhteet eivät ole ihan prikulleen, kun tuli vähän nopealla tehtyä ja sitä tuli _ihan liian paljon_ :D Tappohyvää ruokaa!

2 annosta

2 broilerin rintafilettä valkosipulimarinadissa
3 rkl oivariinia
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl kanalientä (vesi + kanafondia 3rkl tai kuutioista)
2-3 tl curryä
ripaus mustapippuria
2 hengen annos riisiä keitettynä
lisukesalaattia erilliseltä lautaselta

Sulata voita pannulla ja ripottele päälle vehnäjauhot. Sekoita hyvin tasaiseksi ja anna hetken kypsyä. Kun jauhot eivät ole vielä ruskistuneet, lisää joukkoon muutama kauhallinen kanalientä ja sekoita tasaiseksi. Kaada paistinpannun sisältö kattilaan, jossa on loput kanaliemestä ja vatkaa vispilällä sekaisin. Lisää curryä ja mustapippuria makusi mukaan ja anna hautua, kunnes muut ruoasta on valmista.
Paista kanafileet uunissa 225 asteessa kypsäksi. Sillä välin keitä riisi kypsäksi ja valmistele lisukesalaattia. Tarjoile se erilliseltä lautaselta, jos tahdot nautiskella runsaasta kastikkeesta.
On tosiaan hyvää.

HUOM : kastikkeestahan voi tehdä löysempää lisäämällä kanalientä tai paksumpaa tekemällä vielä osanestesuuruksen kun vähän aikaa kastiketta keittänyt kasaan...
tämä ruoka maistui lähinnä lukion ruokalan kanakastikkeelta, jonka pinnalla kellui pieniä omenakuutioita. eli niitä kannattaa lisätä, niin saa tuplasti parempaa!