1239637570_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jo pitemmän aikaa oli houkuttanut ajatus kokkailla jotain halloumista ja niinpä ostin paketillisen juustoa testattavaksi Prismasta. Juusto taisi olla pintamaustettu kevyesti mintulla. Ja sitten muutama viikko salaattikokeiluni jälkeen sain eräässä tilaisuudessa salaattia, johon halloumi oli pilkottu hyvin pieneksi hedelmien ja vihannesten joukkoon, muuten hyvä mutta kaikki muut ruokalijat luulivat sitä leipäjuustoksi... Halloumissa on hieman erikoinen oma makunsa ja paistettuna muuttuu nopeasti kumimaiseksi ja vaikeammin leikattavaksi, joten vauhti on valttia.

1 pkt halloumia
jäävuorisalaattia
kirsikkatomaattia
kurkkua
suippopaprikaa
suolakurkkua
mustapippuria
balsamiviinietikkaa
patonkia + levitettä

Viipaloi juusto ja pilko salaattiainekset. Paista halloumi nopeasti kuivalla pannulla kullanruskeaksi ja nosta salaatin päälle. Rouhi juustolle mustapippuria ja lorauta kastikkeeksi balsamicoa. Tarjoa lisänä hyvää leipää.

Hyvää oli, mutta nopeasti kumimaiseksi menevä juusto ei ihan heti uudelleen lautaselleni eksy, ellei jotain hyviä ohjeita tule vastaan. Tai sit olin vaan liian hidas :) Mutta kannattaa ehdottomasti halloumia maistaa! Balsamico toi hyvää kirpsakkuutta suolaisen juuston vastapainoksi.