Vihdoin muistin tehdä makaroonilaatikkoa siten, että siihen tulee koskenlaskijaa. Yleensä teen lihaliemi-kolmen juuston kermalla, mutta munamaitoa en käytä koskaan. Tätä on iso annos, kun naudan jauhelihaa ei saanut kuin 600g pakkauksessa. Maalla tehtyä, joten onneksi oli syöjiä :) Ja tämä toimii seuraavana päivänä loistavasti pannulla paistettuna!

600 g naudan jauhelihaa
3 isoa sipulia
jauhelihamaustetta
mustapippuria
1½ pss sarvimakaroonia + vettä + lihaliemikuutio
1½ l vettä
1 lihaliemikuutio
1 pkt koskenlaskijaa
200 g emmental-raastetta

Ruskista jauheliha pannulla ja lisää loppupuolella hienonnetut sipulit ruskistumaan joukkoon. Mausta jauhelihamausteella ja mustapippurilla. Sekoita uunivuoassa mukaan valutetut, puolikypsäksi lihaliemessä keitetyt makaroonit. Kiehauta kattilassa 1½ l vettä, paloittele joukkoon koskenlaskija ja anna juuston sulaa. Kaada liemi makarooni-jauhelihaseoksen joukkoon vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista 175-200 asteessa kullanruskeaksi.

Hyvää! Mukavan juustoista, ei kuitenkaan liian voimakasta, vaikka koskenlaskijassa on melko voimakas maku, ainakin paljaaltaan syötynä :) Sipulia saa miun mielestä olla paljon ja sipulin sekä jauhelihan tulee olla hyvin ruskistettua, ei vaaleata älleröä ja lihaa ei saa olla liikaa suhteessa makarooniin - sellainen on miun mieleinen makaroonilaatikko. Ja tätähän voisi varioida erimakuisilla koskenlaskija-juustoilla... Mummolasta löytyi tuollainen 4l alumiinipata, jossa ruoan paistoin. Melko täynnä oli, muttei valunut! Kiva kerrankin kokata muillekin kuin itselleen.