1157636.jpg

Meidän perheessä joulukinkku syödään ylikypsänä, kun taas esim mummoni ei paista ihan niin kypsäksi. Tässäpä kuitenkin meidän kinkunpaisto-operaatio.

5 kg luuton juhlakinkku
sinappia
korppujauhetta
kokonaisia neilikoita

Sulata jäistä kinkkua pari kolme päivää viilessä. Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen, kun kinkun sisälämpötila on n. 10 astetta. Laita kinkku paistopussiin ja tökkää paistomittari paksuimpaan kohtaan pussin ulkopuolelta kinkkuun, ei kuitenkaan mahdolliseen luuhun asti. Paista miedolla lämmöllä, kunnes sisälämpötila on halutun verran. Meillä mittari näytti n. 90 astetta, kun otimme kinkun uunista.
Kinkku oli uunissa 05.30-14.30, suunnilleen.

Poista kinkusta verkko, leikkaa nahka ja rasva irti. Sivele kinkun pintaan mieleistä sinappia, ripottele päälle korppujauhoja ja koristele kokonaisilla neilikoilla. Kuorruta 200 asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin ruskea. Peitä kinkku huolellisesti foliolla ja laita se pyyhkeen sisään hautumaan tarjoiluun asti. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ennen tarjoilua.