Cheddarkastiketta kannattaa tehdä itse, eikä ostaa kaupan tex mex -hyllystä. Ensinnäkin säilöntäaineet puuttuu ja tässä on rutkasti enemmän makua. Eikä valmistus vie kuin muutaman minuutin! Muchos nachos! :)

200 g creme fraichea (ainakin Arlalla sopiva iso purkki, ei kevytversiota!)
1 pkt cheddarjuustoa (Hochland) 
mustapippuria

Kaada ranskankerma pieneen kasariin ja murustele yksittäispakatut juustosiivut (8 kpl) kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen ja anna juuston sulaa. Sekoita tasaiseksi, mausta mustapippurilla ja tarjoile. Tämän voi laittaa mm. kulhoon dippikastikkeeksi nachoille, kaataa nachoille tai käyttää tex mex -ruoan kastikkeena tortilloissa jne. Kastike palaa erittäin herkästi pohjaan, joten sekoittaminen, vahtiminen ja matalahko lämpö on a ja o. Lisäksi tämä jähmettyy kohtuullisen nopeasti, joten ei kannata tehdä montaa hetkeä ennen tarjoilua tai pinnalle muodostuu kuori.

Tämä on niin hyvää! Opin tämän reseptin edeltäjältäni muutama vuosi sitten ja sen jälkeen ei ole ollut paluuta kaupan valmiisiin cheddar dippeihin. Oma suosikkini on Hochlandin juusto, saa suunnilleen jokaisesta kaupasta sitä. Varmaan myös muut sulatejuustotyyppiset cheddarit käyvät. Käytän tätä pääsääntöisesti nachojen kanssa, kuten tänään :) Mie sekoittelen soossia tuollaisella silikoonisella kaksipäisellä nuolijalla, saa tarkasti kaavittua pohjat ja reunat eikä pala kastike pohjaan.