581902.jpg

2 annosta herkkuruokaa!

2 valkosipulimarinoitua broilerifilettä
1 kesäkurpitsa (n. 300 g)
½ punainen iso paprika
1 iso sipuli
1 rs tuoreherkkusieniä
tuoretta persiljaa
1 rkl soijakastiketta
½ tl suolaa
mustapippuria
1 prk Via-sarjan Chilli Aiolia

Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen. Puhdista herkkusienet ja irrota niistä jalat ja halkaise lakit puoliksi. Leikkaa paprikasta isoja kuutioita. Puolita kesäkurpitsa pitkittäin ja leikkaa n. 1cm levyisiksi lohkoiksi. Pilko sipuli 8 osaan.
Paista kanafileet keskitasolla n. 15 minuuttia ja aloita kasvisten paistaminen. Laita isoon kasariin tai wokkiin pieni loraus öljyä ja pieni nokare voita ja lämmitä kuplivaksi. Kaada kaikki kasvikset kerralla pannuun ja anna ruskistua kevyesti. Paista kasviksia, kunnes fileet ovat kypsiä. Mausta kasvikset pienellä lorauksella soijakastiketta ja muutamalla kierroksella suolaa ja pippuria, hienonna persiljaa joukkoon makusi mukaan.
Tarjoile kanafileet kasvispedillä ja  lorauta päälle hieman  chilli aiolia. 

Taivaallista! Tätä tulen tekemään vielä toistekin aivan varmasti, niin tasapainoinen makuelämys oli että ei voi kuin taas ihmetellä :D

HUOM : ylistys Jyrki Sukulalle! Via-sarjasta olen testannut useampaa tuotetta nyt ja vain gorgonzola-kastike on floppi mielestäni. Tämä chilli aioli on sopivan tulista, pehmeän makuista ja täyteläistä. Sopisi tosi hyvin esim. omatekemiin hampurilaisiin... Hinta on tietysti kohtuullisen korkea, mutta laadusta kannattaa maksaa, en mie koskaan saisi tälläistä makunautintoa aikaiseksi.
Hassua, miten HK:n Potku-tuotesarja on niin epäonnistunut, vaikka Sukula on senkin idean isä...