Tein kakun äidille yllätyslahjaksi, niistä aineista mitä kaapista sattui löytymään. Onneksi oli persikkaa, koska äiti tykkää hedelmäisistä ja raikkaista kakuista! Muuten tämä oli ihan peruskakku, mutta kokeilin kiillettä ja pursotusta.

pohja
6 kananmunan kakkupohja "lasitekniikalla"
osa jauhoista perunajauhoja

kostutus
1½ dl vattumehua

täyte 1
100 g mansikkahilloa
1 banaani ohuina siivuina

täyte 2
100 g mansikkahilloa
1 prk pieniä ananaskuutioita

päälle
½ prk appelsiinimarmeladia
1 prk säilykepersikkaa
1 prk säilykemandariinia
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

reunoille
1 prk flora vispiä
sokeria
vanilliinisokeria

Tein tarjoilua edeltävänä iltana tavallisen kakkupohjan, johon tulee kaikkia aineksia saman verran. Tosin osan vehnäjauhoista korvasin perunajauhoilla. Seuraavana päivänä leikkasin pohjan kolmeen osaan ja kostutin vahvahkolla vadelmamehulla ja täytin. Painoin kerroksia hieman yhteen ja annoin olla jääkaapissa muutaman tunnin. Otin kakun mukaan porukoille ja siellä leikkelin persikat ja mandariinit kakun päälle (pohjalla hieman marmeladia pitämässä hedelmät paikoillaan) ja tein hyytelösokeripaketin ohjeella kiilteen pinnalle. Sitä tulikin aika reilusti. Sitten yritin pursottaa nätisti flora vispillä, mutta ongelman huomasin siinä vaiheessa, kun kakkua oli pursottamatta kolmasosa. Yksi purkillinen vispiä ei näköjään riitä pursotettuna reunoille, kakkuvuokani nimittäin 26 tai 28 cm halkaisijaltaan :D Noh, onneksi just ja just riitti kermaa reunoille ja ihan asiallisen näkönen tuosta miun mielestä tuli.

Kakku oli sopivan kostea, makea ja raikas. Kun ei oo ihan miun juttu nämä kakut, niin olen kyllä lopputulokseen hyvin tyytyväinen. Vielä kun joskus oppis koristelemaan ja taiteilemaan niille jotain. Nyt nuo hedelmät on miten sattuu ja pursotukset vähän vinoja. Ja se vispi loppui kesken, niin ei voinut edes yrittää vaihtaa tyllaa... Noh, hyvin upposi kuitenkin kaikille ja äiti oli oikeasti yllättynyt, että olin kerennyt kakun tekemään. Tiukille kyllä meni.