546489.jpg

Kävimme syömässä isommalla porukalla
Palaverissa 24.4. kokousten jälkeen. Palaveri on Joensuun parhaimmalla paikalla joen äärellä, keskellä kaupunkia. Yläkerrassa on ruokaravintola, jossa voi myös seurata isolta screeniltä joko urheilua tai karaoken sanoja, alakerrassa hotellin respa, biljardihuone ja Joensuun paras olutravintola. Palaveri taitaa olla opiskelijoiden suosikki, sillä opiskelijakortilla ison oluen hinta on vain 3,5e. Tämä on kyllä Joensuun ravintoloista suosikkini, sillä paikka on yksityisen omistuksessa ja ihan erilainen tunnelmaltaan, kuin mikään muu paikka.

Ilta oli erittäin vilkas, sillä oli erään ainejärjestön haalarikastajaiset ja muutenkin näytti olevan ihmisiä liikenteessä. Tehtyämme tilauksen tarjoilija tuli pahoittelemaan viivettä ja pyysi meitä sillä välin käymään salaattipöydästä alkupalat, koska kokki oli sairastunut ja keittiössä hääri kaksi puoliammattilaista. Emme olleet kyllä kerenneet vielä edes haikailla annostemme perään... Salaattipöytä oli lounasta (klo 17-22) varten katettuna ja siinä oli perusfetasalaatin ainekset ja pari kastiketta + leivät. Hyvää perussettiä, mutta öljypohjainen kastike nousi ylivoimaiseksi ykköseksi kaikkien mielestä. Hyvää pelisilmää tarjoilijalta :)

Minä tilasin Aurajuustobroileria, 9,60 euroa. Annokseen kuului ohueksi nuijittu broilerin filepihvi, jota tosin ulkonäön perusteella luulin porsaaksi (luulin annoksen sotkeutuneen erään seurueen aurajuustopossuun)... Ja sitten lisukkeeksi riisi, jonka vaihdoin lankkuperunoihin sekä höyrytettyjä kasviksia, kuten porkkanaa ja sokeriherneenpalkoja. Kastike oli bechamel, johon oli murennettu aurajuustoa. Annos oli juuri sopivan kokoinen, mehukas, maukas ja sopivan suolainen makuuni. Tosi hyvää!
Muilla oli mm. pyttipannua joka oli niiiiin äärimmäisen iso, ettei iso mies syönyt siitä kuin puolet. Annos näytti kuin 10l sankon sisällöltä perunaa, makkaraa, paistettua munaa ja suolakurkkuja... Itse en tilaisi pyttipannua ravintolassa koskaan, mutta makuasioista ei voi kiistellä...
Pari seurueestamme tilasi pippuripihvit raakana ja ne myös olivat juuri passelit verisen lihan ystävien mielestä, jotka ovat erittäin kriittisiä paistoasteen suhteen... Valkosipuliperunat saivat hieman annoksessa moitteita suolattomuudesta ja vähästä valkosipulista, mutta kastike korvasi pienen puutteen. Hinta taisi  olla jotain 17e, joka oli tuon kokoisesta annoksesta oikein sopiva.
Seuraavan kerran otan kyllä sitten jonkun pihvin, sillä niin paljon kuulin kehuja niistä.

Ihan ehdottomasti menemme toistekin Palaveriin syömään, sillä niin hyvän vaikutuksen kaikkiin ruoka teki. Myös ympäristö on miellyttävä ja henkilökunta on mukavaa sekä ystävällistä. Palvelu kyllä toimii tässä talossa ja tuntuu, että asiakaskunta ja henkilökunta muodostaa lähinnä perheen... Oli muuten jännä istua koko 13 hengen seurueemme voimin yhdessä pöydässä, kun parin metrin päässä joku poika soitti hyvin nätisti pianoa, eikä se edes häirinnyt keskusteluamme!

Plussaa vihdoinkin uusiutuneista nettisivuista!