Arkistojen aarre helmikuulta, eli jauhelihatäytteiset cannellonit kahdessa kastikkeessa. Cannelloniputkia tuli hankittua joskus tarjouskorista ja rupesin tekemään niistä ruokaa muutaman vuoden tauon jälkeen. Cannellonit tuo mukavaa vaihtelua pastaruokiin, erityisesti lasagnelle se on oiva vaihdokki. Jos et ole vielä kokeillut näitä, niin suosittelen!

1 pkt cannelloneja

täytteeseen
250 g naudan paistijauhelihaa
2 isoa sipulia
2 porkkanaa
1 suippopaprika
(3 valkosipulinkynttä)
1 lihaliemikuutio
kuivattua persiljaa
jauhelihamaustetta
suolaa
mustapippuria
n. 2 dl paseerattua tomaattia
200 g raejuustoa

vuokaan
n. 3 dl paseerattua tomaattia
1 prk kuohukermaa
1 pss juustoraastetta

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää pannulle kuullottumaan hienonnettu sipuli, pilkottu paprika ja raastettu porkkana. Hauduta kasvikset kypsiksi ja mausta, lisää paseerattu tomaatti ja anna porista hetki. Lisää valmiiseen täytteeseen raejuusto, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Täyte saa olla melko jämäkkää, että se pysyy putkien sisällä vuoassa ja sitä voi pursottaa. Jäähdytä seosta hetki ja lusikoi se isoon minigrip-pussiin. Kaada loput paseeratut tomaatit uunivuoan pohjalle ja pursota cannelloniputkeen täytettä, aseta putki vuokaan ja tee lopuille samoin. Älä laita cannelloneja päällekkäin. Paina cannelloneja tomaattisoossiin ja kaada päälle varovasti kuohukerma, kastikkeita tulisi olla putkien välissä tasaisesti, että kaikki pastaputket kypsyvät kunnolla. Lisää päälle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes pasta on kypsynyt ja pinta on saanut kauniin värin.

Maukasta ja hyvää! Mukava kombinaatio tomaattia, kermaista kastiketta, pastaa ja täytettä. Eikä näiden valmistaminen vie sen kummemmin aikaa, kuin makaroonilaatikon tai lasagnen tekeminen. Helpoiten täytteen saa putkien sisälle pursottamalla tukevalla muovipussilla tai ihan oikealla pursotinpussilla ja isolla pyöreäaukkoisella tyllalla, jos tykkää hifistellä. Täytteessä saa olla kunnolla makua, kun pasta ja kastikkeet kuitenkin laimentavat osan mausta. Sama täyte sopisi hyvin lasagneenkin.