Mitä syntyy kun yhdistää kahvin maailman parhaaseen banaanikakkuun? Ehkäpä maailman paras mokka-banaanikakku! Kakun perusohje on kyllä ihan loistava, onnistuu aina ja on tosi mehevää, vuosien saatossa sitä on tullut varioitua monella tapaa. Tässä ohje kuitenkin siten, kuin sen nyt tein. Saan paljon kommentteja lukijoilta koskien tuota vanhaa ohjettani ja eräs lukija oli tuunannut ohjetta kahvilla. Siitäpä ajatus jäi itämään ja varsinkin nyt, kun kahveja on kaikki kaapit täynnä Pauligin Makuparit-kisan ansiosta, oli hyvä sauma kokeilla itsekin kahvista versiota kakusta. Kakun vein lahjaksi kotiini, kun lähdin joulunviettoon.  Kahvinmakua olisin itse kaivannut vielä lisää, mutta ajattelin myös kanssasyöjiä ja varsinkin pienokaisia, onneksi kakku upposi hyvin myös alle 2-vuotiaalle, kuului vaan "namnam" kun kiharapää pisteli kakkua suuhunsa :) Osan keittämästäni kahvista käytin sinappiin, jonka ohje tulee myöhemmin blogiin.

2 kananmunaa
2 kkp sokeria
3 banaania muussattuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
3 tl vaniljasokeria
½ kkp kuohukermaa
1 kkp vahvaa kahvia (3 kkp vettä, 7 mittaa kahvinporoja)
150 g voisulaa
2½ kkp vehnäjauhoja

Sekoita kaikki aineet järjestyksessä isolla lusikalla kulhossa, älä vatkaa tai hämmennä turhan takia. Taikina on hyvin kuohkeata ja löysähköä. Voitele ja korppujauhota vuoka, kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa n. tunti. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kumoamista. Kakku on parasta jäähtyneenä ja maku paranee säilytettäessä. Kkp tarkoittaa sitten kahvikuppia, mulla on käytössä Teeman kahvikuppi ja vuoka on ihan tavallinen, perinteinen kakkuvuoka.
 
Todella hyvää! Taikina tuoksui ja maistui ihan huumaavan ihanalle kahville, vaikka lopputuloksessa se ei enää niin dominoiva ollut. Ehkäpä taikinaan olisi voinut täräyttää lisäksi vähän pikakahvijauhetta tai tehdä vielä vahvempaa kahvia. Jos taas joku ei tykkää paljoa kahvista, voi sitä käyttää vähemmän ja ne jotka ei tykkää olleskaan kahvista, voi tehdä tuolta alusta löytyvän linkin mukaisella ohjeella. Tuli muuten tätä kirjoittaessa mieleeni, että toimisi varmaan myös siten, jos vaihtaisi banskun porkkanaan tai vaikka valutettuun ananasmurskaan! Kokeilut siis perusohjeen pohjalta jatkuvat varmasti :)