Kaapeissa kuivatuotteita, pakastimessa jotain ja jääkaapissa valo. Lopputuloksena syntyi pakastekasviksista, nuudelista ja soijasuikaleista tehtyä maistuvaa wokkia! :) Soijasuikaleet ovat todella hyviä proteiinilähteitä ja makua niihin saa maustamalla, koostumus on jotain possun ja kanan väliltä. Muutenkin kasvisruoan osuutta tulisi omalla lautasellani kasvattaa, eikä syödä aina jotain lihapitoista. Tajusin juuri, että omista vegeilyvuosista on aikaa jo 10 vuotta, kun teininä olin pari vuotta lakto-ovovegetaristi. Silloin ei kauppojen hyllyt notkuneet erilaisia soijavalmisteita, joten tutustutaan niihin nyt sitten paremmin! :)

1 ½ dl soijasuikaleita
4 ½ dl vettä
kanafondia
mustapippuria
1 pss kananuudeleita
nuudelipussin mausteseos (ei chiliä ja palmuöljyä)
500 g kiinalaisia wokkikasviksia
sweet chili saucea
soijakastiketta
paistamiseen öljyä

Kiehauta kattilassa vesi, lisää kanafonfdia ja mausteita ja soijasuikaleet. Keitä välillä sekoitellen kymmenen minuuttia. Lisää nuudelipussin mausteseos ja nuudelit, keitä kypsäksi. Valuta suikaleet ja nuudelit siivilässä, painele suikaleista keitinvesi mahdollisimman hyvin pois. Paista öljyssä suikaleiden keittoaikana kasvikset rapsakoiksi, ota pois pannulta. Kaada pannulle tilkka öljyä ja paista nuudeli-suikaleseosta pannulla, kunnes pinta rapsakoituu. Lisää wokkikasvikset takaisin pannulle, mausta sweet chili saucella ja lisää mausteita tarvittaessa.

Wokista tuli hyvää, kivasti sopi suikaleet tämmöiseenkin ruokaan. Tuohon olisi voinut laittaa vielä lorauksen kookoskermaa tai -maitoa, mutta ajattelin pitää ruoan simppelinä. Ruoasta olisi saanut täysin vegetaarisen korvaamalla nuudelin ei-maustetulla ja käyttämällä kasvisfondia. Harmi kun vegevuosien ohjeita ei ole missään tallessa, tein"kunnon" vegeruokaa lähinnä vaaleasta soijarouheesta, jota ei edes saanut kaikista kaupoista. Muuten tein kasviskastikkeita pastalle ja jätin omasta annoksestani lihan pois tai söin kasvissosekeittoja. Ei miusta kyllä enää sellaiseen olisi, kunnon pihviä kun ei mikään voita. Mutta kasvisruokapäiviä pitäisi pitää useammin kuin ennen...