Rakas ystäväni pitää wokista ja kokkailee sitä myös töihin evääksi. Siitä sitten sain ajatuksen perjantaiksi, kun lähdimme työreissuun Kolille ja kokkailimme itse ruokaa, eli toteutetaan ystävän tekemä herkku vuokramökillä. Tämä on siis yhdessä S:n ohjeella lounaaksi kokattua, kiitos! :)

1 parsakaali
1 punasipuli
1 paprika
1 prk minimaissia
500 ml kookosmaitoa
1 dl sweet chili saucea
mustapippuria
suolaa
1 prk fetajuustoa (apetina tetra)
öljyä
3 levyä nuudeleita

Leikkaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi, paprika ja punasipuli lohkoiksi/kuutioiksi, maissit pienempiin osiin ja kuutioi fetajuusto. Paista parsakaalipaloja öljyssä wokissa/isossa kasarissa, kunnes ne pehmenevät vähän. Lisää joukkoon punasipuli ja anna kuullottua, lisää joukkoon minimaissi ja paprika. Anna hetken aikaa paistua, lisää kookosmaito ja chilikastike, mausta ja anna kiehua hetki. Keitä nuudelit suolavedessä, sekoita wokkiin fetajuusto ja sen jälkeen nuudelit. Anna kiehua hetki ja tarjoile. Tarvittaessa pöytään voi kattaa myös chilisoossin, jos joku tykkää tulisemmasta.

Olipas hyvää! Koskaan ei ole tainnut aiemmin tulla tämmöistä tehtyä ja aina kuuntelen, kuinka S tekee wokkia, kuulostaa niin hyvältä. Nyt sitten itse pääsin testaamaan :) Tästä tulee melkoisen mehukasta, kun nestettä on niin paljon, mutta nuudelit saa hetken nestettä imeäkin ja samalla feta sulaa vähän joukkoon - toimii myös hyvin, jos ottaa evääksi töihin, ei ole kuivaa. Ja tähän voi käyttää mitä kasviksia tahansa, katkarapuja, jokirapuja, lihaa, kanaa... Normaalisti ystäväni laittaakin tähän katkarapuja tai jokiravunpyrstöjä, mutta miun allergian takia niitä ei tähän voitu laittaa. Ruokapöydän herraseuraa varten ostin Prisman grillitiskistä jotain paistettua kylkeä tms, että saa lihaakin lautaselleen.