Tein pääsiäiseksi kotiinviemisiksi hyydykekakun kotona olleista tarvikkeista. Kaappien sisältöä tutkiessa tuli mieleeni eräs banaani-tuorejuustokakun ohje, jonka sain ystävältäni A:lta joskus ala- tai yläasteella, eli jo pieni ikuisuus sitten. Ja eikun säveltämään :)

5 kpl digestiveä
10 kpl bastognea (yhteensä keksimurua n. 4-5 dl)
90 g voita sulatettuna
ripaus sokeria

2½ dl flora vispiä
250 g maitorahkaa
3 pienehköä banaania
sokeria
vanilja-aromia
vanilliinisokeria
ripaus kanelia
3 liivatelehteä
½ dl sitruunamehua (mulla ananas-verigreippi)

muutama pala taloussuklaata koristeluun

Sulata voi ja murskaa keksit muovipussissa esim kaulimen avulla. Kaada keksimurut kulhoon ja sekoita joukkoon muutama ruokalusikallinen sokeria. Sekoita joukkoon voi ja painele muruseos leivinpaperilla vuoratulle irtopohjavuoalle. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan täytteen valmistamisen ajaksi.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka. Mausta sokereilla, vanilja-aromilla, kanelilla ja sekoita joukkoon myös haarukalla muussatut banaanit. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia ja liota ne kiehuvan kuumaan mehuun. Sekoita liivateseos tasaiseksi ja sekoita hyvin vatkaten täytteen joukkoon. Kaada täyte kovettuneelle keksipohjalle ja laita hyytymään jääkaappiin. Hyytymisaika vähintään 3 tuntia, mutta mieluusti yön yli. Irrota vuoka ja aseta kakku vadille. Sulata mikrossa minigrip-pussissa muutama pala suklaata ja pursota sitä koristeeksi kakulle. Ei kyllä ole välttämätöntä.

Tulipas hyvää, vaikka vähän epäilinkin riittäävätkö käyttämäni 2 liivatelehteä (alkuperäisessä ohjeessa 400g tuorejuustoa, 2 dl kuohukermaa, 2 banskua, 2 liivatetta). Siksi jatkossa tähän määrään tuleekin laittaa sitä ohjeeseen kirjaamani 3 liivatelehden mukaan. Maku on kivan raikas ja banaaninen, makua olisi raikastanut vielä sitruunamehu, mutta sitä ei kaapista löytynyt. Sitruuna saattaisi estää myös hieman banaanin tummumista, mutta ei siitä mitään mustaa kuitenkaan tule. Keksipohja oli aika paksu ja äärimmäisen maukas, sokeri toi vielä pienen makeuslisän. LU Bastognet onkin miun lempikeksejä, joita ei kuitenkaan tule ostettua kuin erityisen harvoin, kuten muitakaan keksejä. Noh, kakusta ylijääneet keksit tippuivat sitten altaaseen, jossa oli likaisia astioita ja fairyvettä... Se niistä herkkukekseistä, onneksi olin kerennyt jo kuitenkin tehdä keksipohjan valmiiksi tai muuten olisi pitänyt leipoa vielä kääretorttupohja :P Kakku oli hyvä vaihtoehto rahkapiiraalle ja pashalle, suosittelen banskua hyydykekakkuun.