Tein joululahjat läheisilleni itse kokkaamalla (muut lahjat olivat rommirusina-fudgea ja konjakkisinappia). Tätä hilloa kokeilin ensimmäistä kertaa, salmiakki kuulosti eksoottiselta. Hilloa maisteltiin joulupöydässä juustojen kanssa. Kaveriksi pitäisi olla siis vahvoja juustoja, sillä itse hillokin on vahvaa maultaan. Salmiakkia olisi voinut laittaa vähemmän, sillä lopputuloksessa se on yllättävän hallitseva maku, eikä väristäkään tullut kaunis. Mutta mistäs sitä aina osaa ensimmäisellä kerralla kaikkea tietää :)
Hillo oli hyvää, erityisesti aurajuuston kanssa. Maku on kuitenkin aika erikoinen, joten ehkä ihan pikkulapset eivät tästä välitä, salmiakkia vähentämällä maku kyllä varmasti loivenee tarpeeksi eikä värikään ole musta. Koristelin lahjapurnukat servetistä leikatulla pyörylällä ja paistilangalla. Tein ohjeen 1½-kertaisena (laitoin 4½ rasiaa salmiakkia), mutta ihan tavallinenkin olisi riittänyt. Ehkä seuraavalla kerralla laittaisin salmiakin tilalle esim. sitruunaa :) Steriloin purnukat keittämällä, ihan kaiken varalta. Eivätkä hillonjämät ole vielä mennyt pilalle jääkaapissa, joten säilyykin kiitettävästi.
Kommentit