Herkullinen lisuke tex mex -ruokaan tai dippailuun. Tein tätä osaksi tex mex -illallista nachojen, tacojen ja tortilloiden kaveriksi.

½-1 sipuli

2 avocadoa
1 limen mehu

2 tomaattia

1 tl suolaa

chilijauhetta

 

Leikkaa avocadot puoliksi, napauta veitsi kiveen kiinni ja irrota kivi vääntämällä veistä, poista kivi varovasti veitsen terästä. Koverra hedelmäliha lusikalla puolikkaista ja murskaa avokado haarukalla,. Lisää avocadomurskan joukkoon puristettu limemehu (estää samalla tummumista) ja pieneksi hienonnettu sipuli, tomaatti ja mausteet. Anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Hyvää ja aitoa, kaupan guacamolet eivät ole mitään tämän rinnalla. Mausteita ja sipulia lisäämällä voi säätää makua, pehmeyttä tähän saa lisää creme fraichea lisäämällä, mutta ei ole todellakaan välttämätöntä. Ja lisäksi kiven jos jättää guacamoleen, sekin estää tummumista. Mutta lime ja huolellinen peittäminenkin auttaa tarpeeksi.


Fetaa, jäävuorisalaattia, creme fraichea, crispy chicken -mausteseoksella maustettua kanafilesuikaletta, tomaattia, kurkkua, itse tehtyä cheddar-kastiketta, sipulia, pepperoneja, guacamole, suolalla ja pippurilla maustettuja kanafilesuikaleita, mild ja medium salsakastikkeet, taco mini tubseja, tortillalättyjä, lämpimiä nachoja juustokastikkeella. Juomina kivennäisvesiä, S:n kuuluisaa mansikkamargaritaa ja Sol'a limelohkolla. Siitä oli työporukan illallinen mökillä tehty :) Jääkaappiin unohtui vielä chevre ja emmental-raaste, mutta ei niitä näköjään kaivannut edes.