Olen ollut muutaman vuoden mukana Buzzadorin toiminnassa, eli buzzaajana. Tällä kertaa buzzaustehtäväkseni sain maistella uusia Dr. Oetkerin pizzoja ja samalla maistattaa niitä "raatilaisille". Pizzoja oli kolmea makua, eli Mozzarella, Salame ja Tonno - nimet tuskin suomentamista kaipaavat. Koska olen kalalle ja äyriäsille allerginen, maistoin vain kahta ensimmäistä ja loput raatilaiset kaikkia kolmea. Tradizionale-pizzat ovat italialaistyylisiä kiviuunipizzoja, joiden luvattiin olevan rapeapohjaisia. Ja totta lupaus olikin, pizzat olivat "tavallisiin" pakastepizzoihin nähden hyvin rapeita ja maukkaita olematta kovia tai ylipaistettuja. Bongasin pohjasta pieniä reikiä, liekkö niissä pohjien salaisuus? Samaa rapeutta ihmettelivät kaikki muutkin ilman johdattelua, joten aika hyvin meni. Täytteitäkin oli sopivasti ja pizzat säilyivät mehevinä uunituksessa.

Mozzarella ei makunsa puolesta eronnut juurikaan muista markkinoilla olevista pizzoista, ellei rapeaa pohjaa lasketa. Miulla alkaa olla mozzarellapizzojen yliannostus, joten en suuremmin innostunut tästä, vaikka hyvää olikin. Tykkäsinkin enemmän salamista, joka oli positiivinen yllätys. Mielikuva salamipizzoista on rasvaa tihkuva ja tympeä, joten ne ovat jääneet kauppaan - varsinkin kun joskus erehtyi Lidlin versiota maistamaan. Tämä testattu salamipizza oli kuitenkin maukas ja rasvakaan ei tippunut, joten voisin ostaa tätä joskus toistekin, ainoan miinuksen voisin antaa siitä, ettei pizzassa ollut kuin juustoa ja salamia. Tonnikala ei hurmannut ulkonäöllään, tosin ei miulla oikein ole kokemusta siitä, miltä ne näyttävät. Pizzassa oli harmaata tonnikalaa, paljon punasipulia ja viisi oliivia. Maku kuulemma ei ollut mikään paras, tonnikalan laatu ei vakuuttanut ja tuoksukin oli erikoinen. Tosin eipä ruokaseuralaisetkaan pizzaansa tonnikalaa yleensä valitse, joten ehkä emme olleet paras kohderyhmä tälle. Pizzat lienevät hieman hinnakkaampia kuin "tavalliset" pakastepizzat, mutta kyllä tästä salamista varsinkin voisi hyvin sen vajaan 4 euroa maksaa. Rapeus oli mukavaa, joten tämmöisen jos muutkin pakastelätyt saisivat aikaan, oltaisiin ihan puhtailla vesillä pakastepizzamarkkinoilla. Mozzarella ja salami toimivat myös kylminä, joka on aika saavutus pakastepizzoilta. Kokeilkaa ihmeessä näitä rapeita uutuuksia!

Henskiksen hekumalliset herkut -blogissa oli myös buzzailtu näistä pizzoista ja sieltä löytyy vähän enemmän speksejä niin buzzauksesta, kuin itse pizzoistakin.