Erilaiset pokeripelit tuntuvat olevan kovassa suosiossa niin netissä, casinoilla kuin ravintoloissakin. Omassakin kaveriporukassa erilaisia kortti- ja pokeripelejä, erityisesti Texas Hold'emia, pelataan ahkerasti. Itse en vuosien "siedätyshoidosta" huolimatta ole sisäistänyt korttipelien sääntöjä, niin tyydyn seurailemaan sivusta toisten pelailua ja suuria tunteita, joita pelit eittämättä herättävät. Joten kun minua pyydettiin kehittelemään muutama drinkki peli-iltoihin, päätin tarttua härkää sarvista pitkästä aikaa drinkkikehittelijän roolissa ja tietenkin ruokabloggaajana samalla pohdiskelin, mitä kaikkea kivaa voisi peli-illassa tarjota pienenä purtavana. Se tuntuu miulle enemmän omalta alueelta, kuin pelipöydän äärellä hyöriminen :)
 
Koska nyt on kesä, mukavan kesäiset ja viilentävät juomat alkoivat pyöriä päässäni ja tämmöisiin ratkaisuihin päädyin. Siispä drinkkejä, olkaa hyvät!
 
 
GR8 Mango
Great,
tässä tapauksessa mainio mangoinen pirtelö!
 
 1 annospikari vaniljajäätelöä (1,2 dl)
½ pieni tuore mango tai muutama siivu säilykemangoa
1 rkl sokerisiirappia (50% sokeria, 50% vettä keitetään siirapiksi)
2 cl banaanilikööriä
2 cl vodkaa
n. 6 cl maitoa
jäämurskaa
 
Ota jäätelö sulamaan hetki ennen juoman valmistumista. Leikkaa mangosta puolikas, poista kivi ja kuori, leikkaa hedelmäliha pienemmiksi kuutioiksi. Mittaa sokerisiirappi ja mango blenderin kulhoon ja aja tasaiseksi soseeksi. Lisää pyreen joukkoon jäätelö ja alkoholit, aja tasaiseksi. Lisää joukkoon vielä jäämurskaa ja maitoa, aja nopeasti rakenne tasaiseksi ja kaada cocktail- eli martinilasiin. Koristele vaikkapa sitruunamelissan lehdillä, mangosiivulla tai sitruunalohkolla ja tarjoile välittömästi.
 
Kesän maistuvin pirtelö, jonka voi tehdä mainiosti myös alkoholittomana. Silloin pirtelöön voi laittaa vaikkapa pienen pätkän banaania tai enemmän mangoa. Myös maidon ja jäätelön tilalla voi käyttää soija- tai kaurapohjaisia tuotteita.
 
 
 
Suora, tunnetaan myös nimellä Blondi
Viisi eri maata olevaa silmäluvultaan perättäistä korttia,
tässä tapauksessa drinkissä on viisi eri ainesosaa
 
4 cl omenatuoremehua
4 cl appelsiinituoremehua
2 cl mangolikööriä
2 cl vodkaa
ginger alea
jääpaloja
karambolaa tai esim. appelsiinilohko
 
Täytä sheikkeri jääpaloilla ja anna jäähtyä hetki, kumoa jäät pois ja valuta sulamisvedet huolellisesti pois. Mittaa sheikkeriin tuoremehut ja alkoholit. Ravista ainekset huolellisesti sekaisin ja kaada jääpaloilla täytettyyn hurricane-lasiin. Pidennä juoma kaatamalla lasi täyteen ginger alea. Koristele lasin reuna karambola-viipaleella ennen tarjoilua.
 
Juoma on ihanan mangoinen ja hedelmäinen, raikas ja hapokkaan pirskahteleva. Sopii hyvin kesätunnelmaan. Voit käyttää mangoliköörin tilalla myös esim. persikkalikööriä. Väriä juomaan halutessaan mukaan voi lorauttaa pienen määrän punaista grenadiinia, joka tuo samalla makeutta lisää.
 
 
 
All-in
Pelaaja satsaa koko stakkinsa,
tässä tapauksessa lasi täynnä ihania herkullisia makuja!
 
10 tuoretta mansikkaa
10 tuoretta sitruunamelissan lehteä
½ lime lohkottuna
3 tl (ruoko)sokeria
4 cl vaaleaa rommia
soodavettä tai vichyä
jäämurskaa
 
Putsaa mansikoista kannat ja laita ne on the rocks -lasiiin sitruunamelissan lehtien sekä sokerin kanssa. Murskaa puunuijalla hetki, että saat mansikat ja lehdet rikki sekä luovuttamaan makua. Lisää joukkoon limelohkot ja murskaa limestä mehut irti. Sekoita lusikalla hämmentäen joukkoon myös vaalea rommi. Täytä lasi jäämurskalla, sekoita ja kaada lasi täyteen soodavettä. Koristele lasi limesiivulla ja kauniilla mansikalla.
 
Drinkki on herkullisen marjainen, aromaattinen ja hieman kirpeä. Juomasta saisit mansikkamojiton vaihtamalla sitruunamelissan minttuun, myös vattua voi käyttää mansikan tilalla. Ideana on, että ainekset murskataan ja sokeri hieroo yrtistä makua irti. Käyttämällä erilaisia sokereita juomaan tulee erilaisia makumaailmoja.
 
***
 
Drinkkien seuraksi pelien tiimellykseen sopivat pienet makupalat, kuten vaikkapa


***
 
Drinkkijutun Cebicin keittiöltä tilasi PokerListings.
Drinkkien teknisestä toteutuksesta vastasi joensuulaisen Ravintola Mikon henkilökunta mietintöjeni pohjalta, joten samalla sain kuviin kivoja laseja ja pelimerkkejä, joita ei kotoani löydy. Kiitos!