430107.jpg

Tämä on kostoni sille sisällä tupakoivalle naapurille,
jonka takia vessani ja siivouskomeroni lemuaa tupakansavulle!
Haistele sinä keittiöni sulotuoksuja.
      

1 pkt Sunnuntai-piirastaikinaa

140 g pekonikuutioita (Atria)
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 prk kermaviiliä
50 g pekoni-purjo tuorejuustoa
50 g philadelphia tuorejuustoa
2 isoa kananmunaa
1 punainen paprika
1 kourallinen raastettua cheddaria
1 kourallinen raastettua emmentalia
muutama pisara tabascoa
mustapippuria
suolaa
oreganoa

Paista pekonikuutiot kuumalla pannulla omassa rasvassaan ja lisää pilkotut sipulit ja valkosipulit. Vähennä lämpöä ja kuullota sipulit kypsiksi hitaasti. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita tuorejuustot kierrevatkaimella kermaviilin joukkoon, lisää munat ja mausta suolalla, pippurilla, oreganolla ja tujauksella tabascoa. Maista ja muista, että juustoissa ja pekoniseoksessakin on suolaa!
Taputtele mikrossa tai huoneenlämmössä sulatettu pohja piirasvuoan pohjalle tai tee taikina itse. (Lue ohje paketista!)

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja esipaista pohjaa 10 minuuttia. Lisää paistetun pohjan päälle pekonisipuliseos ja koristele pinta ohuiksi suikaleiksi leikatulla paprikalla. Kaada kermaviili-tuorejuustoseos päälle ja ripottele pinnalle juustoa. Paista vielä kullanruskeaksi reilu 30 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

HUOM : unohdin lukea taikinapaketin kyljestä ohjeet ja sitä myöten esipaistaa pohjan. tyrkkäsin uuniin pohjan, jonka päällä oli jo pekoniseos ja paprikat. olivat uunissa näin jotain vajaan 10 minuuttia, kunnes lisäsin kermaviiliseoksen ja juustot. sitten paistoin jotain 40 minuuttia. hyvää oli. taas kerran. seuraavalla kerralla kyllä sekoitan täyteainekset kermaviiliseokseen, tuntui ettei se ujuttautunutkaan pekonien ja sipulien alle ja väliin.
olipa eka kerta kun tein pekonista jotain! tuoksu ainakin huumasi minut ja toivottavasti sai naapurit katkeriksi. pekoni taitaa päätyä ruokapöytääni toistekin.