1773410.jpg

Selailin tässä aikani kuluksi keittokirjoja ja silmiini osui tuulihatturullan ohje.
Asia muistui sitten taas mieleen, kun huomasin että 300g kinkkupaketti on melkein täysi vielä ja eräpäivään on muutama päivä aikaa... Oli siis pakko saada koko paketti käytettyä ja pitsaa ei tehnyt mieli, joten ensin väsäilin tahnan ja sitten mietin mihin sen käytän ja muistin Kaarina Roinisen kirjassa nähneeni kivan ohjeen.

125 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
3 kananmunaa
½ tl leivinjauhetta
(2-3 rkl silputtua persiljaa, en laittanut)

Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää vesi ja sekoita kunnes massa on tasaista ja se kiehahtaa kerran. Anna jäähtyä viitisen minuuttia ja lisää kananmunat yksitellen huolellisesti vatkaten. Lisää myös leivinjauhe ja halutessasi yrttisilppu.
Levitä seos syvälle uunipannulle tasaisesti ja paista 225 asteessa n. 30-40 minuuttia, tai kunnes seos on paistunut ja kauniin kullanruskea. Anna jäähtyä pari minuuttia ja kumoa uuden leivinpaperin päälle jäähtymään. Täytä rulla mieleiselläsi täytteellä pohjan jäähdyttyä kokonaan ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua. Leikkaa rulla ohuehkoiksi viipaleiksi.

250 g savukinkkua
1 punainen paprika
1 sipuli
1 puntti persiljaa
150 g creme fraichea
200 g creme bonjour pippurituorejuustoa
mustapippuria
ripaus suolaa

Kuutioi kinkku, sipuli ja paprika pieneksi silpuksi, hienonna persilja. Notkista vatkaamalla kulhossa ranskankerma ja tuorejuusto, lisää kuutiot joukkoon ja mausta tarvittaessa lisää. Laita jääkaappiin maustumaan ennen käyttöä tai täytä ja jääkaapita ennen nauttimista.

1773493.jpg

Tässä annoksena hölskytyskurkkujen kanssa.
Todella hyvää kyllä oli, tätä pitää tehdä toistekin vieraille tai juhliin.
Mainio voileipäkakun korvikekin!