478233.jpg

Isä toi juuri, eli puoliltaöin minulle ruokaa, jota heiltä oli jäänyt yli.
Ruoka on valmistettu joensuulaisessa ravintolassa.
En tiedä koko menua, mutta ainakin tälläistä oli tarjolla.
Tässä siis pieni esittely ravintolasta, jonka nimeä en muista... Tosi hyvää ruokaa.

Mie sain siis perunaa, kastiketta ja salaatinkastiketta.

Vihreä salaatti + kastike
Yrttiperunat
Parmesaanilla kuorrettu häränfile
Taivaallinen kastike
Leivät + levite

Maistoin pari haarukallista "ruoka-avustani", että osaisin postata tänne jotain :)
Perunoiden seassa oli ainakin porkkanaa ja jotain vihreätä, sekä niitä jotain yrttejä. Ihan mahtavan makuista! Ei olisi vaikeata tehdä itsekään. Harmi, kun ei säilynyt y
htään perunaa ilman tuota kastiketta, että olisi tarkemmin voinut makustella eri aineksia siitä. Onneksi ei tarvitse aina syödä pottuja pottuina!
Ja entäs se kastike... Veikkaan kyllä, että pohja on joku valmispohja, ehkä punaviinikastike, hieman tulinen, taittanee kivasti sitä lihaa... Liha oli kuulemma kuorrutettu parmesanilla, mutta sitä ei mulle asti tuotu, oli kuulemma äärimmäisen hyvää.
Eli kuorruttelin omat perunani sitten tuolla taivaallisella kastikkeella ja palanpainikkeeksi oli salaatinkastiketta (huomenna siis lisää salaattia, kun tänään söin eiliset fetasalaatin jämät ja leipää. Mikähän järki oli ottaa leipää, kun edellisetkin homehtuvat...)
Tuota salaatinkastiketta olen maistanut ennenkin, se oli hyvää. Ja nyt osasiitä on taloni portailla, kun avasin ovea ja muki heilahti. Kävin siis hakemassa tätä ruokaa auton takakontista - keskellä yötä.

Viimeksi isä toi hyviä aurajuustoperunoita, jotain  lihahärpäkettä ja salaattia kastikkeineen. Namia sekin.

Kiitos isälle, toivottavasti tälläisiä lähetyksiä saa jatkossakin.

EDIT:
Isältä kysyin, niin se kastike on valmista kastikepohjaa, johon on lisätty punkkua ja niitä freesattuja juureksia ja jotain mausteita jne. Eli toisin sanoen tuota voisi onnistua tekemään itsekin, kun ostaisi vaan jotain tummaa kastikepohjaa ja sit lisäilis siihen kaikkea. Joutuu ilmeisesti ostamaan viiniä pienen pullon ruoanlaittoa varten, sitä kun en muuten voi käyttää pisaraakaan allergian takia.