Viimeisimmistä hankinnoista ja saaduista jutuista en olekaan aikoihin blogannut, joten listataanpas tähän arkistoista löytyneitä kuvia. Lisäksi bloggaamatta ois hirmuinen määrä kirjoja ja jotain muitakin hankintoja, kuten vanhoja astioita.

 

Keväällä ostin Joensuu Areenalla olleilta messuilta suloisesta brittikojusta erilaisia fudgeja. Valikoimat oli kymmeniä eri makuja sisältäviä ja valinnanvaikeus iski. Palat olivat hirmuisen suuria ja tämä setti maksoi muistaakseni noin 13 euroa. Maut oli mm. kookosta, vattua, mansikkaa, rommirusinaa ja australialaista lakua (pitkä tikku) Samaisella brittiporukalla oli toinenkin myyntikoju ja sieltä ostin savucheddaria, lemon curdia ja banana curdia. Juusto ei ollutkaan ihan niin hyvää, kuin testipalassa, lemon curd on ihanaa ja banana on avaamatta. Messuilla muuten tapasin myös Katiskattaren, kiitos seurasta vielä tätä kautta! :)

Samaisilta messuilta ostin Ruoveden herkun mausteita. Tällä kertaa ostin tämmöiset, tuota sinappijauhetta olen käyttänyt aiemminkin ja muut olivat uusia tuttavuuksia. Avattu pussi sisältää sinihomejuustodippiaineksia.

Vielä tästäkin on kuva, eli ostin Päivärinteen ruislastupussin. Ohuen ohuet ruislastut on kuin artesaaninäkkäriä, joita olen syönyt keittojen kanssa leipänä, dippaillut niitä kermaviilidippiin ja syönyt ihan sellaisenaan. Päälle voi laittaa vaikka sipaisun voita. Messuilla ruislastuja maistetettiin voista ja sipulisesta mausteseoksesta tehdyn seoksen kanssa.

Tajusin juhannusviikolla, että Citymarketista löytyy jenkkihylly! Ostin ginger alea, Mac&Cheeseä ja Hellmansin perusmajoneesia ja vanilljacolaa. Tuo pannukakkumix on Lidlistä jenkkiteemaviikolta. Ginger ale on ihan mielettömän hyvää, mutta nyt kun lunastin kuplavesikoneen Aqvia-testailun päätteeksi itselleni, ajattelin tehdä sitä itse. Vanilljacola oli suoraan sanoen pettymys, loppuja tuotteita en ole vielä kerennyt kokeilemaan.

Nämä ovat suosikkituotteitani Pohjois-Karjalasta! Kontiomehun alkoholittomat kuohujuomat, Karpalokuohu ja Lehtikuohu, ovat ihanan pirskahtelevia juomia vaikkapa alkumaljaksi juhliin tai muuten vaan. Mie ostin piccolo-pullot kesällä Kolilta kaupasta, jossa myydään kaikkea maakunnan tuotteita ja matkamuistoja.

Lehtikuohun nostin maljaksi onnistuneista asioista ja uusista aluevaltauksista elämässäni. Opin vuosia sitten eräältä keittiömestarilta, että lasin pohjalle kannattaa laittaa sentti tai pari vichyä, jolloin kuohun maku laimenee hieman. Varsinkin lehtikuohun maku on aika vahva itsessään. Halutessaan juoman voi terästää kirkkaalla. Näitä kuohujuomia myydään mm. Helsingin Eat & Joy Maatilatorilla, joten käykäähän ostamassa testattavaksi!

Joensuun Iloisesta Keittiöstä hankin pussinsulkijoita, kätevän piirakkataikinakaulimen (oikeastaan olen käyttänyt tätä ostosta asti kaikkeen kaulimiseen, kätevä pienessä keittiössä), kananmunan paistamiseen soveltuvan sydänmuotin, hellyttävän lehmäkuosisen lusikkaspatulan ja pienen vispilän, jossa on silikooniterä.

Jostain ostin palasen herkullista kylmäsavustettua hirvenlihaa, jonka söin ruisleivän päällä.

Kyökkipiika Katilta ostin pienen friteerauskeittimen, jota en kaikista yrityksistä huolimatta ole vieläkään kerennyt koekäyttää. Haaveissa siintää mm. sipulirenkaat, mozzarellatikut ja kevätkääryleet. Rasvakeitin on pieni, joten se ei vie älyttömästi tilaa ja sillä kuitenkin pystyy valmistamaan muutaman hengen frittiherkut. Kiitos Kati! :)

Keväällä ostin Chez Mariuksesta Helsinginreissullani tämmöiset tuotteet. Tuo ajastinkello on aivan ihana, se on paljon käytössä kun on kiinni magneettinsa avulla jääkaapin ovessa. Tavallista kananmunakelloa en olekaan koskaan omistanut, se olis varmaan kaappeihin jäänyt ikuisiksi ajoiksi. Plussaa ihanasta muotoilusta ja väristä! Tuo pitkulainen raastin on uusi lempparituote keittiössä vanhan puisen lastan ja Wiltonin spatulan ohella. Terävä ja kätevä raastin raastaa juustot, valkosipulit ja pähkinät. Tyllat ja piparimuotit, koristesabloona ja miniraastin sekä kaatonokat ja metallirengasmuotti ovat myös olleet hyviä ostoksia.

Öljypuun chilimajoneesi on parasta! Majoneesi ei ole liian tulista, vaan tämmöinen allergikkokin pystyy sitä syömään ja tuo valkosipulihyytelö on kans tosi ihanaa. Majoneesi tuli syötyä jo aikoja sitten, mutta valkosipulihyytelöä passailen vielä hyvän liharuoan kaveriksi.

Loppuviikosta Joensuun torilla oli syysmarkkinat, josta unkarilaisen rullapullan ja vietnamilaisen friteeratun kanan lisäksi ostin rasiallisen kiteeläisiä karhunvatukoita. Karhunvatut on hyviä, joskin harvinaisia ainakin miun huushollissa. Hinta vähän kirpaisi, 150 g maksoi 4 euroa. Pitääkin tutkia, löytyiskö karhunvattuja ja boysenmarjoja vaikkapa kaupan pakastealtaasta.

Nami-Hiiren blogissa ihastelin paikallisesta kaupasta ostettuja tuotteita, joita ei Suomesta saa. Yhtenä tuotteena oli tämä gourmet valkosipulispray, jollaisia en ollut ennen nähnyt, samoin kuin viikunasprayta. Pian posti toi paketin Sveitsistä ja nami-hiiri oli lähettänyt miulle oman pullon valkosipulisprayta. Kiitos paljon ihanasta yllätyksestä! :) Olen käyttänyt tätä siten, että suihkin makua mm. salaateille ja leivänpäällisille. Maistuu ihanalle, muttei tuoksu hengityksestä kuten tuore valkosipuli.

Pappilan hätävara kokkaa -blogin arvonnassa onni suosi miuta ja sain ihanan paketin palkinnoksi! Nipsu-aiheisen kortin lisäksi paketista paljastui kauan haaveilemani Wiltonin pyörivä kakkualustaa, kartonkisia kakkualustoja, vaahtokarkin makuista kaulintamassaa ja spatula. Tämähän tarkoittaa sitä, että joku päivä pitää leipoa kakku ja kokeilla tavaroita, erityisesti tuota pyörivää alustaa jonka pitäisi helpottaa pursottelua. Kiitos ihanasta palkinnosta! :)

Kun en päässyt Vaajakoskelle Pandan uuden lakulinjan avajaisiin, sain pienen paketin uutuustuotteita maistettavaksi. Paketti sisälsi Taffelin kanssa yhteistyössä tehtyjä suklaakuorrutteisia sipsejä, riisimuro-hasselpähkinä-valkosuklaata ja pari Ahaa-patukkaa. Suklaasipsit oli jännä uutuus, ei ollenkaan paha. Saattaisin ostaa joskus itsekin, jos tekisi suolaisen makeaa mieli. Ahaat oli makumuisto lapsuudesta ja juoksukisoista, uusi kääre vaan hämäsi ja valkosuklaakin oli ihan jänskää, aika makeaa vain.