Tein pari viikkoa sitten maalla perheelle ruoaksi tätä herkullista pastaruokaa. Tätä tulikin iso kattilallinen, jota riitti vielä seuraavallekin päivälle lounaaksi. Testasin, vaikuttaako makuun ruokakerman vaihtaminen kuohukermaan. Ei mielestäni, joten jatkossa voi huoletta tehdä kevyellä ruokakermalla. Ei poksahda kerralla ihan kaikki verisuonet tukkoon... Jos joku ei ole vielä pasta carbonaraa kokeillut, on korkea aika pistää pastakattilat kiehumaan! Tykkään muuten noista mummolan sinivalkeista, vanhoista ruokalautasista :)

2 x 170 g amerikan pekonia
4 dl kuohukermaa
4 kananmunaa
3-4 valkosipulinkynttä
200 g parmesaania
mustapippuria
suolaa
ruohosipulia (iso nippu)
tilkka pekonista irronnutta rasvaa
500 g (tai reilu) spaghettia
 
Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Pilko pekoni suurehkoiksi paloiksi kuivalle ja kylmälle paistinpannulle. Lämmitä pannua täysillä, kunnes pekoni alkaa kypsymään, laske lämpöä ja paista miedolla lämmöllä ruskeaksi ja rapeaksi. Laita tarvittaessa sivuun odottamaan pastan kypsymistä.
Sekoita ruokakerman joukkoon kananmunat, raastettu juusto, raastettu valkosipulinkynsi ja mausteita. Mustapippuria saa olla reilusti, siitähän miilunpolttajan pasta tunnetaan.

Kaada pastasta vesi pois ja kumoa takaisin kattilaan. Lisää joukkoon rapeat pekonipalat, juusto-kermaseos ja halutessa pieni loraus pekonista irronnutta rasvaa. Laita kattila hetkeksi takaisin levylle, että juusto sulaa hieman. Sekoita ja tarjoile, koristele pinta halutessasi juustoraasteella, pekonilla ja mustapippurirouheella.

Koska annos oli iso, parmesaania olisin kaivannut enemmän. Valkosipuli maistui sopivan reilusti ja muutenkin oli todella hyvää. Tykkäsihän nuo muutkin tästä. Kannattaa sitten vahtia sitä kattilaa, ettei kananmunat hyydy liikaa ja ruoka muutu kokkareiseksi...