Perunoita
Vettä
Suolaa
Maitoa
Voita/margariinia

Keitä perunat reilulla suolalla maustetussa vedessä. Kaada kaikki keitinvesi pois, soseuta perunat perunasurvimella tai sähkövatkaimella, ei koskaan sauvasekoittimella! Lisää soseutuksen yhteydessä maitoa joko lämmitettynä taikka kylmänä, älä tee liian löysää muusia kuitenkaan. Mausta reilulla suolalla ja heitä kattilaan vielä iso kimpale Oivariinia. Tarkista maku, laita hetkeksi hellalle, varo polttamasta pohjaan.
Tarjoile esim. lihapullien lisukkeena!

Vinkki: Perunamuussia voi maustaa esim. jollakin seuraavista
- sipuli pieniksi hakattuna silppuna
- pinaatti
- rucola pieninä paloina
- porkkana, joka keitetään perunoiden kanssa
- sekasienet pieneksi hakattuna ja esivalmisteltuna
- ruohosipuli
- valkosipuli murskattuna