Olin vegaaniruokakurssilla alkutalvesta ja sain sieltä mukaani vajaan pussin soijasuikaleita. Ajattelin kokkailla niistä jotain, mutta on sen verran oudompi tuote omassa kaapissa, etten oikein mitään omaperäistä siitä keksinyt. Silloin hurjina teinivuosina, kun olin kasvissyöjä, ei tainnut soijasuikaleita vielä ollakaan hirveästi myynnissä - tai ainakaan niitä ei tullut ostettua koskaan kotiin. Soijarouhetta käytin silloin paljonkin, mutta ohjeita kun ei ole ylös kirjoittanut, niin eihän niitä enää muista... Noh, kaapista onneksi löytyi Uncle Ben'sin sweet & sour -kastikepurkki, jonka laitoin ruokaan. Olipa hyvää! Pitäisikin lisätä soijatuotteiden käyttöä omassa ruokavaliossa, hyviä ohjeita otetaan vastaan :)
 
1 reilu kourallinen soijasuikaleita
1 kasvis/lihaliemikuutio
vettä
öljyä/margariinia
1 prk sweet & sour -kastiketta
1 prk ananaspaloja
mustapippuria
lisukkeeksi keitettyä riisiä
 
Kiehauta vesi (1 osa suikaleita, 2 osaa vettä) ja liemikuutio, laita mukaan soijasuikaleet. Keitä kannen alle n. 10 minuuttia ja siivilöi/puristele ylimääräinen vesi pois. Kuumenna paistinpannulla tilkka rasvaa ja paista soijasuikaleita hetki, että pinta saa hieman väriä ja suikaleet rapsakoituvat. Lisää pannulle kastike ja ananaspurkki liemineen. Anna hautua sen aikaa, kunnes riisi on kypsää.
 
Oli kyllä hyvää! Soijasuikaleiden koostumus on mielestäni hyvin possumainen, hieman huokoisempi ja sitkeämpi vain. Lopputuloksesta ei kyllä olisi äkkinäinen arvannut, että kyseessä ei olekaan liharuoka. Yleensäkin tulee lisättyä tuohon kastikkeeseen aina ananasta liemineen, antaa kivaa makua. Mutta tosiaan, soijakokeilut jatkukoon ja varmaan muutenkin voisi yrittää lisätä kasvisruoan osuutta omassa ruokavaliossa...