1586353.jpg

Olimme eilen ystäväni luona viettämässä iltaa reilun kymmenen hengen joukkiolla.
Puulämmitteisessä grillissä valmistimme ruokaa ja lisää keittiössä.
Paras työnjako on se, että pojat lataa grillin kuumaksi ja tytöt häärii ruokien kanssa.
Kiitos kaikille ihanasta illasta, oli todella hauskaa ja grillaus hyvässä seurassa on parasta. Loppuilta pelattiinkin sitten mölkkyä :)
Tässäpä menu, vaikka kuva grillailusta puuttuu

1 kg rosépippurimarinoitua broilerin minuuttipihviä
1 kg porsaan noisetteja
½ kg hornetteja
3 entrecoteta
8 maissia

kreikkalaista salaattia + ranskalaista kastiketta
patonkia
kasvishässäkkää (eli pannulla voissa paistettua punaista ja keltaista paprikaa, kesäkurpitsaa, herkkusieniä, sipulia ja maustettu grillauskastikkeella. mustapippurilisä unohtui)
italiansalaattia

sipsejä
dippejä

Paistoin ensin possut, sitten naudan. Sitten vähän lisää hönkää grilliin, minuuttipihvit tulille ja viimeiseksi hornetit. Kanojen kanssa samaan aikaan reunalla paistuivat maissit. Miun grillilemppari lihapuolelta on ehdottomasti nuo minuuttipihvit, nopeasti valmista ja eipähän tarvitse pohtia mahtaako nyt olla tarpeeksi kypsää.
Puugrillin käyttö vaatii kyllä vähän taitoa, kaasulla ainakin miusta helpompi, kun lämmönlähde on tasainen ja helposti säädettävissä.

Ruokailun ohessa mölkkyturnausta suunnitellessa haaveilimme kaljatölkkikanasta sekä kokonaisesta possusta vartaassa.