460529.jpg

Kuvittelin, että minulla kävisi vieraita juomassa synttärikahvit (16.3.), joten mielikuvituskavereille piti tehdä kääretorttuakin. Enkä olekaan tehnyt kääretorttua ikuisuuksiin...
Tai siis ensin tein tuon mandariinimoussen, mutta rupesi tekemään mieli jotain kehitellympää versiota ja yksinään se maistuisi liian pääsiäismäiseltä. Mummolan pashassa kun on aina koristeena noita samoja mandariinilohkoja. Tuli ihan pääsiäisherkut mieleen ja rupes ällöttää. Joten kääretorttua vieraille, joita ei ole!



4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3-4 rkl kaakaojauhetta

100 g appelsiinituorejuustoa
2 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
1 prk mandariinilohkoja
1 rkl sitruunamehua  
3 tl vanilliinisokeria
½ dl sokeria

Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuustot ja huolella valutetut mandariinilohkot. Mausta sokereilla ja turauta joukkoon sitruunamehua pullosta, että saat vähän potkua makuun. Anna olla jääkaapissa maustumassa ainakin sen aikaa, kun teet tortun ja jäähdytät sen.

Vatkaa sokeri ja kananmunat valkoiseksi vaahdoksi, menee jotain +5 minuuttia. Sekoita jauhojen joukkoon kaakaojauhe ja leivinjauhe ja sekoita seos varovasti munavaahdon joukkoon, ettei kuohkeus laske. Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia ja kumoa se sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista leivinpaperi pohjasta ja anna jäähtyä. Jos haluat hifistellä ja eliminoida kaikki kaakaojauhepaakut, kumoa jauhot taikinaan siivilän läpi. Minä en kehdannut :)

Levitä jäähtyneen torttupohjan päälle mandariinimousse ja kieritä rullalle, älä liian voimakkaasti ettei täyte tursua ulos! Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Nauti mieluiten hyvässä seurassa... Maku = loistava!

Osaisko joku muuten sanoa, miks ihmeessä joka ikinen kerta miun kääretorttu repeilee kun sitä käärii ja että miksi sokeri ei tartu koskaan nätisti siihen pintaan... Kaikissa leipomoissa jne olevat kääretortut ovat repeilemättömiä ja nätisti sokeroituja....???