Työmatkan juhlaillallista läksiäisten ja uusien työntekijöiden tulon merkeissä vietimme Ravintola Lasipalatsissa Helsingin ydinkeskustassa. Meille oli varattu Helsinki-kabinetti ja se oli juuri sopivankokoinen ja viime viikkoiseen verrattuna ilmastointi tuntui taivaanlahjalta...
Ravintolan sisustuksessa oli käytetty mm. Iittalaa ja aulassa oli isot viinikaapit ihmisten ihailtavana. Salihenkilökunnassa pistin merkille sen, että kaikilla oli käsineet joka loi hienostuneen vaikutelman muutenkin nättiin miljööseen. Oikein mukava paikka kaikin puolin!

Ruoat olimme tilanneet etukäteen, koska meitä oli varmaan 25 henkilöä.

853824.jpg

Alkupalaksi nautin riimisuolattua häränfileetä ja kantarellipikkelsillä täytettyä perunarieskaa.
Lisäksi annoksessa oli jääsalaattia, rucolaa ja mielettömän hyviä marinoituja sipuleita.
Maistui aivan taivaalliselta, vaikka hieman aluksi epäilinkin lihan makua.
Lihasiivut olivat muuten oikeasti paperinohuita ja kantarellijuttu oli kanssa nam.

853869.jpg

Pääruoasta otettu kuva ei oikein onnistunut, mutta annoksessa on kuitenkin grillattu marmoripihvi, Musta Pekka-juustoa ja sinappi-perunasosetta. Kastikkeen kanssa oli pyöräytetty papuja ja samoja marinoituja sipuleita, kuin alkuruoassakin. Kastike oli tosi hyvää ja perunasoseessa ei maistunut mielestäni sinappi, mutta rakeisuus oli kiva ja suolaakin tarpeeksi paljon makuuni. Järkytys tapahtui pihviä leikatessa, sillä mie en osaa syödä kuin kypsää nautaa. Onneksi marmoripihvi on kunnon lihaa, hyvin esikypsytettyä ja marinoitua, niin täysin punainen pihvi meni alas kuitenkin. Makukokemus oli loistava ja onneksi en tiennyt etukäteen millaisen pihvin tilasin :) Suosittelen maistamaan!

853897.jpg

Kuvasta näkyy, kuinka pihville on vain näytetty pannua nopeasti.

853907.jpg

Jälkkäriksi oli sopivan makea päätös, eli karamellilla maustettu créme brulée ja ja Mustilan mansikkaliköörissä marinoituja mansikoita. Pinta oli vielä kivan rapea ja likööri toi oman makeutta taittavan vivahteensa annokseen. Ei kaivannut kahviakaan!

853906.jpg

Ihme ja kumma, mutta vakioasetuksella ilman salamaa onnistuin ottamaan kuvan palavasta B52:sta.
Alimmaisena on siis Kahlua, seuraavaksi Bailey's ja päällä ohut kerros Cointreauta, joka sytytetään palamaan ja shotti kumotaan liekin sammuttua. Näyttävä juoma, tosin joskus vaikea saada syttymään jos appelsiinilikööri on liian kylmää.

Kokonaisuudessaan ateria oli onnistunut ja kaikki oli hyvää, keittiössä on varmasti laaja ammattitaito ja osaaminen, kun asiakaskunta näytti olevan aika kansainvälistä.
Vierustovereilta tuli kehuja nieriäalkupaloista, maailman ehkä parhaasta poronkäristyksestä, maukkaasta ei-vetisestä lohikeitosta ja karviaissorbetista...

Olen kyllä tosi iloinen siitä, että työyhteisössä arvostetaan tapakulttuuria ja kulinaristisia nautintoja, sillä jo muutaman viikon aikana olen päässyt tutustumaan moneen uuteen ravintolaan ja annoksiin.
Odotan innolla seuraavia työmatkoja!