Sain Biokialta paketin, joka sisälsi erilaisia marjajauheita, kuivattuja marjoja ja suklaakuorrutteisia marjoja. Ensimmäisenä kokeiluun päätyivät kuivatut puolukat, joita laitoin pikkuleipätaikinaan sattumiksi. Ja puolukat toimivat kekseissä tosi hyvin, mukavaa purutuntumaa ja makua. Muita kuivattuja marjoja ajattelin napsia pelkiltään, jauheita laittaa smoothieen ja suklaiset nautiskella ihan sellaisenaan. Vaikuttaa hyvältä tuoteperheeltä ja myyntipaikkojakin pitäsi löytyä tosi helposti ympäri Suomea.

2 pellillistä

125 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1½ dl kaurahiutaleita
1 dl kuivattuja puolukoita
½ dl valkosuklaata hienonnettuna

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää kananmuna ja jauhoseos voiseokseen. Lisää taikinaan puolukat ja valkosuklaa. Taikinasta tulee melko tiivistä. Pyörittele käsin taikinasta pieniä palloja ja painele ne kämmenessä ohuiksi lettusiksi. Laita lettuset pellille ja paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla, kunnes ne saavat hieman väriä. Voit tehdä myös paksumpia keksejä ja painaa palloset haarukalla lanteiksi. Jäähdytä pikkuleivät pellillä ja siirrä peltirasiaan.

Mureita ja hieman toffeeseen vivahtavia keksejä! Puolukkaa oli juuri sopivasti ja valkosuklaata ehkä hitusen liian vähän. Hyviä kuitenkin ja tosi nopeita tehdä. Teen tällä ohjeella varmasti toistekin pikkuleipiä, joita ei olekaan tullut aikoihin tehtyä. Kuivatut marjat voi korvata vaikka rusinoilla, joita kannattaa hienontaa ennen taikinaan lisäämistä. Mie tykkäsin enemmän noista leveämmistä ja ohuen littanoista kekseistä, paksummat haarukkakuvioidut muistuttivat vähän Hanna-tädin pikkuleipiä ja maku ei niissä ollut yhtä paahteinen kuin ohuemmissa.
 
 
Haarukkakuvioidut keksit matkalla uuniin. Jätin ihan turhan paljon tilaa keksien ympärille, sillä ne eivät käytännössä levinneet ollenkaan, vaikka olin varautunut siihen. Eli aika paksuiksi jäivät, mutta ne ohuet on hauskempia.


Paketti sisälsi tyrni-, puolukka-, mustikka- ja karpalojauheita, kokonaisena kuivattua puolukkaa, mustikkaa ja karpaloa sekä suklaalla kuorrutettua karpaloa, mustikkaa ja puolukkaa. Eniten ehkä odotan tyrnijauheen maistamista, sillä käytän pakastettua tyrniä usein ja se on aikamoista herkkua. Jotain marjaa päätynee ainakin leipään tai sämpylöihin. Miten sie käyttäisit tuotteita?