Vanhemmat kutsuivat miut syömään ja tarjolla oli oikeata herkkuruokaa.
Unohdettiin sitten pöydästä ja annoksista oman maan uunissa haudutetut porkkanat.
Äiti paistoi lihan, mie ja isä tehtiin yhteistuumin sienikastike.

1 possun sisäfile
2 pss pakastettuja esikäsiteltyjä korvasieniä
voita
1 iso sipuli
3 dl kermaa
2 dl vettä
1/4 kasvisliemikuutio
suolaa
soijakastiketta
maustepippuria
vaaleaa kastikesuurusta (maizena)
riisiä

Paista possun sisäfilettä folioon käärittynä uunissa, kunnes se on kypsää. Anna possun hautua foliossa ja pyyhkeeseen käärittynä tarjoiluun asti. Sulata pannulla korvasienet ja haihduta vesi pois. Lisää pannulle nokare voita ja hienonnetut sipulit. Anna kuullottua hyvin ja lisää pannulle kermaa ja vettä. Anna hautua hetki ja lisää mausteita maun mukaan, älä peitä korvasienen hyvää makua. Keitä riisit kypsäksi ja lisää sillä välin pannuun kastikesuurusta. Anna muhennoksen kiehua muutama minuutti ja tarjoile riisin sekä possun kera. Koristele annos persiljasilpulla.

Annoksen kuvaa varten teki isä :) Kiitos hyvästä ruoasta ja nätistä annoksesta.
Possun sisäfile, sienikastike ja riisi on aina takuuvarmasti hyvää ruokaa, joka maistuu kaikille.
Korvasienet on myös ihan mahtavia, vaikka aiemmin en niistä hirveästi välittänyt. Vielä kun jostain saisi mustatorvisieniä... Ai että.

Niin ja isän kanssa just eilen muistelin, miten se teki ennen sellaista riisipataa, johon tuli ruskistettua possunsuikaletta, kermaa ja herkkusieniä ja mausteita. Se oli tosi hyvää, kuten myös possupihvit, joita ei ollakaan aikoihin syöty, niiden kanssa oli aina omatekoista vahvaa valkosipulivoita :)
Meille on isän kanssa molemmille keittiössä puuhailu mieluista ja isän äiti oli myös mainio kokki.
Liekö oma innostus ja taidot sekä kiinnostus karjalaista ruokaperinnettä kohtaan tullut verenperintönä, kun mummo on syntyisin Korpiselästä, joka jäi sodassa rajan väärälle puolelle.