Isänpäiväksi tein iiiiison täytekakun, johon idean sain vegaaniruokakurssilta aiemmin syksyllä. Tein myös kakkua pitkään, hartaasti ja rakkaudella, joten lopputulos oli varsin loistava. Hirmuisen harvoin mitään tämmöisiä edes tulee tehtyä ja harmittaa, kun ei osaa kakkuja koristella.. Mutta maku korvaa rujon ulkonäön :) Niin ja tein siis kakkua kolmena päivänä. Perjantaina paistoin kakkupohjan, lauantaina kostutin ja täytin, sunnuntaina kuorrutin. Kerkesipähän makuuntua. Napsin kuvia koko kakunteon ajan, niin tässäpä kuvia sitten vähän enempikin.


Kakkupohjan tarvikkeet, eli vasemmassa lasissa vehnäjauhot, perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe, keskellä kananmunat ja oikealla sokeri. Mie teen yleensä tällä ohjeella kaikki pohjat ja kääretortut jne. Toimii aina, varsinkin jos laittaa mukaan perunajauhoja :)

Kakkupohja
6 kananmunaa
sama tilavuus sokeria (n. 3 dl)
lähes sama tilavuus vehnäjauhoja (n. 2 dl)
½-1 dl perunajauhoja (lopputilavuus kuivista aineista, n. 3/4 dl)
3-5 rkl kaakaojauhetta (n. 1/4 dl)
1 tl leivinjauhetta

Kostutus
1 dl sekamehutiivistettä (mulla Pirkka)
1½ dl vetttä

Täyte
400 g mustaherukkahilloa (mulla Rainbow)
4 isoa banaania

Päälle
1 prk Flora vispiä
1 prk maitorahkaa
sokeria
vanilliinisokeria
suklaata raastettuna/rouhittuna

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon varovasti nostellen yhteensekoitetut kuivat aineet, siivilän läpi sihtaamalla varmistat, ettei suurempia paakkuja pitäisi jäädä.


Kaada taikina huolella voideltuun ja korppujauhotettuun 26 cm halkaisijan irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa n. 45-50 minuuttia, eli kunnes kakku on kypsää.


Kumoa kakku jäähtyneenä vuoastaan ja peitä se hyvin, mikäli et leikkaa ja täytä kakkua heti. Miun kakusta tuli hassun raidallinen, liekö ollut liian kauan uunissa sitten.


Leikkaa kakku mielellään seuraavana päivänä 3 tasapaksuun levyyn ja kostuta. Mie tein kostutusliemen hieman laimennetusta maukkaasta sekamehutiivisteestä, koska siinä oli joukossa myös mustaherukkaaa ja sopi siis makunsa puolesta hyvin kakkuuni. Annoin kostutusliemen imeytyä hetken kakkupohjaan, jonka jälkeen lisäsin puolet mustaherukkahillosta pohjalle ja leikkelin 2 banaania ohuiksi siivuiksi. Seuraava levy päälle, kostutus ja täyttö samalla tavalla. Päällimmäiseksi tasaisin vuonpohjaa vasten ollut kakkulevy, kevyt kostutus ja maustumaan jääkaappiin koko kakku yön yli.


Vatkaa Flora vispi kovaksi vaahdoksi, sekoita joukkoon huolellisesti rahka ja mausta sokereilla. Levitä kakun pinnalle ja reunoille, koristele suklaasta vuolluilla lastuilla. Anna olla jääkaapissa tarjoiluun asti.


Kakku oli ihanan mehevää ja kosteaa, mustaherukka oli makeankirpakkaa ja banaani toimii aina kakussa. Myös kakkupohja oli maukas eikä maistunut kananmunalle, kuorrutus oli sopivan hapahko makuuni, kun sisälsi myös sitä rahkaa ja olipahan myös riittoisampaa. Mie tykkäsin tästä kakusta ihan älyttömän paljon, teen varmasti samalla täytteellä joskus toistekin. Ja tykkäsihän nuo muutkin, kun ei ollut ihan se perinteinen kakku, mihin meillä on totuttu :) Suosittelen kyllä kokeilemaan kehittelemääni kakkua :)