Nyt on sitten palattu kotiin kolmen päivän reissulta!

Miulle oli tärkeätä päästä tutustumaan Iittalan lasimuseoon ja tehtaanmyymälään, joten jotain tuli sitten ostettuakin... Lähellä olisi ollut myös Riihimäen ja Humppilan tehtaat myymälöineen, mutta niihin emme tällä kertaa menneet, kun ne eivät ole niin kivoja.
Arabian museo ja tehtaanmyymälä Helsingissä pitäisi vielä käydä tsekkaamassa...
Kävimme myös Mannerheimin synnyinlinnassa Louhisaaressa sekä Emil Wickströmin ja Kari Suomalaisen ateljeissa ja museoissa Visavuoressa. Isän ja veljen lempparikohde tuntui olevan Parolannummen Panssarimuseo... Sitten ajelimme nättejä teitä pitkin ja kävimme kauniissa saaristokaupungeissa ja monessa muussakin kulttuurillisesti tai historiallisesti merkittävissä kohteissa.
Kiva reissu, kiitos perheelle matkaseurasta.

695819.jpg

Ylärivissä :     Jar             110mm/60cl     mustikansininen  
                     Jar             200mm/120cl   mustikansininen
                     Savonia      Liemikauha
                     Savonia      Salaattihaarukka

Keskellä :    Teema          Vati, valkoinen          16x37cm
                   Savonia         Leikkelehaarukka     6 kpl
                   Savonia         Voiveitsi                   2 kpl
                   Illusia            Sokerikko                
                   Illusia            Kermakko
                   Illusia            Kastikekannu

Alarivissä :   Koko            XS-lautanen            10 cm    valkoinen   2kpl
                   Kivi               vaihtoväri (sininen)   2kpl

Hieman reilut 170e keveni kukkaro, kiitos tarjousten!


695922.jpg

Fiskarsin kylässä on tehtaanmyymälä myöskin ja sieltä sitten ostin seuraavat tuotteet, Arabian kirja on jostain suomi-design-liikkeestä ja ruokakirja taidegallerian kaupasta. Fiskarsiin kannattaa ajaa Billnäsin kylän kautta, sielläkin on vanha ruukkimiljöö, aivan upeita paikkoja ja todella kauniita rakennuksia, sellaista Astrid Lindgren-idylliä!

Fiskars Functional Form    Kokkiveitsi
Fiskars Functional Form   Leipäveitsi
Arabia    Talousposliini ja -fajanssi (tuotekuvastot 1959-1960 alkuvuodet)
Ruukin ruokia - Fiskars ennen ja nyt (Anna Paljakka, kuvat Timo Viljakainen)

Kirjat yhteensä vähän alle 50e ja veitset reilut 30e.

695971.jpg

Turusta sitten löytyi pari osto- ja myyntiliikettä... Ensimmäisessä oli aivan ihania tavaroita ja juttuja, mutta myyjä oli tosi ärsyttävä ja hinnat ihan katossa. Toinen oli lattiasta kattoon täynnä tavaraa ja kohtuuhintaan, siellä vierähtikin varmaan tunti tutkiessa kaikkea ihanaa.
Mie ostin vanhan Arabian Kilta-neliövadin keltaisena, uudemman Teema-neliövadin mustana sekä kaksi vanhaa Kilta-kananmunakuppia mustana, joilla täydennän Joensuusta ostamiani kappaleita. Siellä olisi ollut myös 3 keltaista munakuppia, mutta tinkimisestä huolimatta päätin olla ostamatta niitä, koska tusina ylittyisi ja hinta olisi liian korkea.
Tuonne kauppaan upposi yhteensä 36 euroa.

695996.jpg

Iittalan Lasimuseon vieressä on myös Kultasuklaan tehtaanmyymälä, jossa oli ihan pakko käydä. Ostin tuollaisen valkosuklaisen tikkarin, jossa on maitosuklaalla maalattuna tytön pää. Niitä oli myös maitosuklaisina ja valko-maitosuklaisina... Kaikkea ihanaa siellä oli, kuten suklaaseen dipattuja mansikoita!
Jostain Siuntion ja Inkoon välistä löytyi Degerbyn ruotsinkielinen pikkukylä, jossa oli pieni laulaja Kisun omistama kauppa. Sieltä ostin sitten Brunnebyn Seljankukka-mehutiivistettä, sillä täältä meiltä päin saa vain noita ns. normaaleja makuja. Kannattaa ostaa, jos kohdalle sattuu!


Ruokajuttuja
Reissulla ruokailimme tiukkien aikataulujen ja pitkien ajomatkojen takia ABC-asemilla.
Niissä söin possun pihviä aurakastikkeella, lehtipihvin ja mozzarella-kanaa sekä hampurilaisen. Eihän ne mitään erikoisia ole, mutta ihan hyvää peruskamaa jota saa nopealla ja nälkä lähtee... Palvelu on kohdallani aina ABC-liikenneasemilla ollut nopeata ja ystävällistä.
Ensimmäisenä iltana kävimme Sevilla-ravintolassa Hotelli Vantaan alakerrassa syömässä taivaalliset pipuriihvit, jonka lisukkeena oli pekoni-papuja ja uuniperunaa paprikaöljyn kera. Ihanaa oli myös aluksi saamamme oman uunin patonki ja aioli, vei kielen mennessään!