Joensuuhun aukesi maaliskuun puolivälissä uusi ravintola, Kielo nimeltään.
Käytiin melkein kuukausi sitten syömässä, tässä minun ja ystäväni A:n annokset, kaksi muuta seurueestamme söivät vain naudanlihasalaatit ja poistuivat aiemmin.
Eli tässäpä vihdoinkin Ravintola Kielon kokemukset, joku jo kerkesi mielipidettäni ravintolasta kysyäkin.
Suosittelen, Kielosta taisi tulla oma lempiravintolani kerralla. Ruokalistakin on jo keretty päivittää kevääseen, joten kohta tieni vie taas ravintolaan.

Erikoisuutena mainittakoon Kielosta vielä sen verran, että omistajapariskunta muutti takaisin Helsingistä tänne, perusti huipputason ravintolan, ostaa puolikkaan härän kerralla, käyttää lähialueen tuotteita lähes kokonaan ja ravintolan mainiot leivät paistetaan itse.
Ja pahoittelen kuvien surkeata laatua, ei riittänyt kamerakännykän ominaisuudet.

1539289.jpg

Miun alkupalaksi nauttimani Herkkulautanen sisälsi
kasvistartaria (vasen reuna)
keitettyä naudan kieltä ja sitruunamajoneesia sekä savutomaattisalsaa (ylin)
juurespyré, maustettu tryffeliöljyllä ja paahdettu ruisleipäkolmio (oikea reuna)
ylikypsää härkää stanssattuna ja paistettuna, punasipulisalaattia ja balsamicoa (alin)

Miulla oli epäilykseni kielen suhteen, koska ainut kielikokemukseni on Liettuasta ja se oli huono. Joten olin erittäin positiivisesti yllättynyt, kun suosikikseni nousi annoksesta juuri kieli :) Kaikkien osien maut olivat kohdallaan ja perusravintolaruokaan verrattuna erikoisempia. Tarjoilijarouva oli aivan hurmaava, kertoi jokaisesta ruoasta mitä se sisälsi ja hieman valmistustavoista. Harmi vaan, että en enää muista mitään hänen kertomastaan, kun aikaa kerkesi vierähtää ennen bloggausta sen verran.

1539313.jpg

Ystäväni A nautti Haukigalantinin, eräänlaisen hauesta tehdyn "makkaran" kera kasvistartarin, savutomaattisalsan ja balsamicon. Maku oli kuulemma erittäin kalaisa ja hyvä, onnistunut. Savutomaattisalsasta tykättiin myös. Tarjoilija harmitteli pieleen mennyttä koristelua, kun lautanen heilahti kannettaessa ja balsamico lorahti asetelmasta hieman vinoon...
Ihanaa palvelua koko tarjoilun ajan ruokalajeista kertoen!

1539318.jpg

Lihapääruoka tuona päivänä oli osso buccoa, kera paahdetun uunikasviskastikkeen ja pottuvoin. Lisäksi annoksessa oli paistettuja shiitakesieniä ja pieni papu-pekonikäärö.
Lihaa ainakin oli niin paljon, että A sai syödä puolet siitä. Pottuvoi oli nimensä veroista, makua oli pyöristetty vielä jollain juureksella jota en muista.
Todella hyvää, ruoka suli suussa! Myös A kehui.
Annoksen nimi listalla taisi olla Limousine-härkä, johtuen vissiin lehmärodusta.

1539329.jpg

A nautti lähitilalla tuotettua paahdettua ankkaa, seurana joku juurespyré, yrttihedelmäsalsaa ja shiitakesieniä. Maistoin annosta myös, oli todella hyvää. Ehkä nyt uskaltautuu itsekin ankkaa tilaamaan, vaikka en mediumin ystävä olekaan. Oikein maukasta ja ankka suli suussa. 
Ainiin, tuo pallo on sitten perunakroketti :)
Annos oli myös iso.

1539336.jpg

Jälkiruoaksi nautin suklaafondantin, jonka seurana oli vaniljamoussea
ja tuoreananaksesta tehtyä salaattia.
Kun fondantin halkaisi, sisältä valui ihanasti keskustaa, koostumus ja maku oli hyvä. Tuli mieleen lapsuus ja silloin syömäni suklaa-mannapuuro :)
Mesimarjakastiketta taisi olla nuo pisarat.
Ihana päätös aterialle!

1539342.jpg

Kaverin annos oli vaniljalla ja rosmariinilla maustettu pannacotta, lisänä hedelmäsalaattia.
Oli kuulemma hyvää, rosmariini oli kuulemma oiva mauste pannacottaan.
Tätä en tajunnut maistaa.

Yhteensä kahden hengen ruoat, olut ja siideri maksoivat yhteensä reilut 80€,
laatuun ja tarjoiluun ja miljööseen nähden sopivasti.

Oikeasti koko paketti oli sellainen, että olimme kaikki aivan myytyjä ja tästä tuli meidän lempiravintolamme ihan kerralla. Eli jos olet Joensuussa joskus,
niin käy ihmeessä syömässä Kielossa.
Paikka on Suvanto- ja Kirkkokatujen kulmauksessa.
Myös kaikki kuulemani kommentit ravintolasta ovat ylistäviä :)