Epäselvä kuva, mutta eipä tuosta nyt mitään kovin edustavaa muutenkaan saa. Tein nopean savuisen saunapalvikinkkutahnan lauantaina tuulihattujen täytteeksi. Jos haluaa lisää väriä ja makua, tähän voi laittaa vaikka yrttejä tai paprikaa, mutta nyt tässä on pääosassa siis maukas kinkku.

150 g aito saunapalvikinkku (snellman)
1 punasipuli
1 prk kermaviiliä
1 rkl savustettu paprikajauhe (maustepörssi)
mustapippuria
suolaa

Hienonna kinkku pieneksi silpuksi ja hienonna myös punasipuli. Sekoita silput kermaviilin joukkoon, mausta ja maista. Lisää tarvittaessa mausteita. Anna tekeytyä jääkaapissa ennen käyttöä.

Ihan mielettömän hyvää! Tuo saunapalvi oli eniten oikean saunapalvikinkun makuista, mitä olen varmaan koskaan elämässäni syönyt. Maistui kunnolla palvatulle ja makua korosti vielä savustettu paprikajauhe, joka oli sekin hyvää. Hyvin perinteinen tahna, joka sopii niin tuulihattuihin, voileipäkakkuihin, kolmioleipiin, uuniperunan täytteeksi jne.