Klikkaamalla kuvaa pääset äänestämään!

Osallistuin Ravintola Helkan keittiön ja Hotelli Helkan ruokabloggaajille järjestämään avoimeen kilpailuun reseptillä, jonka laitan kuvineen tuohon alemmas ja löytyypä se tästäkin. Äänestys alkoi tänä aamuna ja äänestysaikaa on maaliskuun loppuun asti. Käy ihmeessä antamassa äänesi minun tai jonkun muun bloggaajan reseptille :) Kilpailussa arvotaan äänestäjien kesken illallis- ja majoituslahjakortteja! Itse ainakin voin lämpimästi suositelle Helkaa niin keittiön kuin hotellin osalta, molemmista on ollut kokemusta jo ennen helmikuista bloggaajatilaisuuttakin. Niin ja kilpailun voittajaohjeen on mahdollisuus päästä ravintolan listalle, aika hienoa! :)

 

Lämmin kasvis-leipäjuustosalaatti pekonitahnalla
4 henkilölle

1 pieni munakoiso
1 pieni kesäkurpitsa
200 g tuoreita herkkusieniä
½ punasipuli
1 pieni punainen paprika
1 pieni keltainen paprika
½ pieni vihreä paprika
15 kirsikkatomaattia
suolaa
mustapippuria
ruokaöljyä paistamiseen
jääsalaattia
rucolaa
200 g leipäjuustoa

pekonitahna
140 g pekonia
½ punasipuli
200 g creme fraichea
suolaa
mustapippuria

krutongit
6 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
½ dl ruokaöljyä
2 isoa valkosipulinkynttä

Kuutioi munakoiso ja kesäkurpitsa. Laita kuutiot siivilään ja ripottele
päälle suolaa. Anna nesteiden valua muiden aineiden käsittelyn ajan.
Kuutioi paprikat, suikaloi punasipuli, leikkaa herkkusienet neljään osaan
(poista kannat) ja puolita kirsikkatomaatit. Ravistele munakoiso- ja
kesäkurpitsakuutioista irronnut neste ja paista kuutiot öljyssä. Laita
kuutiot kulhoon ja paista seuraavaksi öljytilkassa herkkusienet ja sipulit.
Laita kulhoon. Paista myös paprikapalat ja laita kirsikkatomaatit muutamaksi
sekunniksi pannulle. Mausta jokainen erä kevyesti suolalla ja pippurilla.
Siirrä loputkin kasvikset kulhoon, sekoita ainekset yhteen ja tarkista maku.
Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Leikkaa pekoniviipaleet ohuiksi suikaleiksi ja laita ne kylmälle
paistinpannulle. Paista rapeiksi, valuta irronnut rasva pois. Ota 1 rkl
pekonirasvaa ja kuullota siinä hienoksi silputtu punasipuli. Jäähdytä
pekonit ja sipulit. Sekoita jäähtyneet silput ranskankermaan, mausta
suolalla ja pippurilla ja laita jääkaappiin maustumaan tarjoiluun asti.

Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois. Raasta valkosipulinkynnet öljyyn ja
paista krutongit rapeiksi valkosipuliöljyssä juuri ennen annoksen
kasaamista.

Levitä vadille reilusti jääsalaattia ja rucolaa. Asettele päälle lämmintä
kasvisseosta, paloiksi leikattu leipäjuusto ja päällimmäiseksi keko
pekonitahnaa. Ripottele pinnalle krutongit tai tarjoa ne erikseen.

 

 

Tässä koko setti vadilla

Ja tässä vielä ilman krutonkeja :) Kuvat on otettu uudella kamerallani, kuvat vaikuttavat terävämmiltä kuin vanhalla kameralla otetut.