1305808.jpg

Jep, eli vanhempien luona taas ruokavieraana. On toisaalta harmi, ettei pahemmin ole aikaa tehdä itse mitään. No, jospa tällä viikolla jossain vaiheessa itsekin kerkeäisi kokkaamaan!
Varmaan 6-8 annosta näillä määrillä...

n. 1 kg poronkäristyslihaa
2 pkt pekonia
1 tl suolaa
maustepippureita kokonaisena
vettä

perunoita
voita
maitoa lämmitettynä
suolaa melko reilusti

Ruskista pilkotut pekonit pannulla (laitettiin kahdella, kun niin iso annos) ja lisää päälle jäiset poronlihat. Anna sulaa ja ruskistua hieman, siirrä pataan. Sekoita lihoihin vähän suolaa ja pippurit, huuhtele paistinpannut vedellä pataan. Nestettä pitää olla n. puoliväliin lihoja. Anna hautua hiljalleen, kunnes perunamuusi on valmista. Sekoittele välillä.
Mausta perunamuusi oikealla voilla, niin pääset lappifiilikseen!
Tarjoa lisänä vielä puolukkasurvosta.

Tosi hyvää oli, sai hautua kohtuupitkään padassa tuo liha. En oikeastaan aiemmin ole niinkään käristyksestä välittänyt, mutta nyt oli kiva syödä sitä. Ostin muuten pakkaseen poron jauhelihaa, joten saas nähdä mitä pororuokaa teen joku päivä itse...
En oo ihan varma, mutta isä saattoi heittää nokareen voita myös lihapataan jossain vaiheessa, sillä isä huolehti lihapuolesta ja mie tein kunnon perinteisen muusin. Itse ehkä oisin voinut haluta tuohon ruokaan jossain muodossa sipulia, miusta on vaikea elää ilman sipulia :D
Nuo vanhempien lähikaupasta saatavat omapakatut suolakurkut on muuten ihan parhaita, enkä tiedä yhtään muuta paikkaa, mistä saisi läheskään yhtä hyviä.